Жоро Петков: „Бретонът е голям хит този сезон.“

От 5 коментара0/5

Tалантливият коафьор Жоро Петков с право се нарежда сред най-успешните фризьори в България. Историята на неговото професионално развитие звучи като приказка, но е истина.

Жоро Петков: „Бретонът е голям хит този сезон.“
Жоро Петков: „Бретонът е голям хит този сезон.“

Той е от хората, които се раждат с талант, но и с усета за това как да го развият и обогатят, за да се превърнат в критерий за стил и актуалност. Често пътува в Обединеното кралство и други европейски страни, за да се специализира в подстригването, подбора и смесването на цветове, текстурирането и оформянето на косата; подготвя се, както за работа във фризьорски салон, така и за модна фотография, клипове, реклами. И през цялото време не спира да работи от един салон в друг, докато преди четири години открива в София свой собствен – Snakes.

Приоритетната му цел е да накара всеки клиент да се чувства специален.

Жоро Петков: „Бретонът е голям хит този сезон.“Ето какви са тайните за красива коса и топ тенденциите в дамските прически тази година според Жоро Петков:

Какви са тенденциите в дамските прически за 2013 г.?
Жоро Петков: Тенденциите в прическите са основно едри букли и вълни или идеално прави коси с плътни равни краища.

С бретон или без?
Жоро Петков: Бретонът е голям хит този сезон, но с или без, зависи най- вече от това дали отива на дадената жена и дали има възможност да го поддържа.

 

Кои са най-модерните цветове на косите тази година?
Жоро Петков: Основните актуални цветове са шоколадово, медно русо и червеникаво кестеняво. За по-екстравагантните дами е тенденцията с допълнителни екстремни цветове кичури в розово, лилаво и синьо.

Кои ретро тенденции в прическите са актуални и днес?
Жоро Петков: Стилът от 60-те – обем, леко прибрани коси тип лале и много панделки в косите (стил последната колекция Louis Vuitton) и 80-те - преекспонираните обеми, къдриците, леко тупирани коси и по- ярките цветове.

Жоро Петков: „Бретонът е голям хит този сезон.“

Какви аксесоари за коса са на мода тази година?
Жоро Петков: Аксесоари с перли, кристали и метални отблясъци. Също така цветя и ленти от плат или плетени от прежда.

Боя или къна?
Жоро Петков: Боя, разбира се.

Каква е тайната на красивата коса?
Жоро Петков: Правилната поддръжка, която включва редовно подстригване, и използване на правилните продукти според типа коса.

Няколко съвета за лесни и ефектни прически в домашни условия?
Жоро Петков: Красива прическа може да се постигне лесно с термо ролки, които в зависимост от посоката на навиване правят различни видове къдрици. Ефектно е и небрежното прибиране на част от косата с красиви аксесоари, с обем горе или ниско долу на тила.

Снимки:„Косата днес 02. Стъпка по стъпка с Георги Петков“

05.03.2013/Розали
 

5 коментарaДобави коментар »

розаличка

От розаличка06.03.2013, 12:56 ч.

От много отдавна не съм си правила бретон.Но може да се замисля:)

Виж всички коментари за "Жоро Петков: „Бретонът е голям хит този сезон.“".

Още от "Коса"

Актуални цветове в косите за 2014-та

Актуални цветове в косите за 2014-та

Решили сте, че искате да промените прическата си, но без да пипате дължината на косата. Смяна на цвета е вашето решение. Вижте кои са актуалните цветове при косите за пролет-лято 2014!

10 златни правила за грижа за дългата коса

10 златни правила за грижа за дългата коса

За да е красива косата, тя трябва да е здрава. А дългата коса изисква много отдаденост и грижа. Вижте кои са 1-те златни правила, когато говорим за грижа за дългата коса.

С четка и гребен в ръка

С четка и гребен в ръка

Разресването на косата е като миенето на главата – уж знаете как се прави, но в същото време може би не подозирате какъв голям потенциал се крие в този процес.