Целуната от слънцето - нова тенденция в косите

0 коментара0/5

Чували ли сте за коса, целуната от слънцето. Ако искате да разнообразите цвета на косата си, без да правите резко промени, то тази тенденция е точно за вас. Целуната от слънцето - нова тенденция в косите

Целуната от слънцето - нова тенденция в косите
Целуната от слънцето - нова тенденция в косите © istockphoto.com/ Guliver / Getty

Отдавна косата, боядисана само в един цвят, е демоде. И след като известно време омбрето владееше цветовете в косите, е време да посрещнем една нова мода. Чували ли сте за новата тенденция при косите – целуната от слънцето? Оригиналното й име е écaille. В превод от френски означава костенурки. Затова и тенденцията е позната още като коса тип "черупка на костенурка". Името е вдъхновено от попупрозрачните петна жълто и кафяво по черупките на някои видове костенурки и се отнася до плавно преливане на цветовете в косата.

Вижте също:

Обезцветяване на косата с витамин С >>>

Боядисване на косата у дома - полезни съвети >>>

Целта на ефекта целуната от слънцето е да се получи естествено преливане между основния по-тъмен тон на косата и по-светлите кичури. Обикновено косата е по-тъмна към корените и постепенно изсветлява към краищата. Това е и една от основните й разлики с омбре ефекта, където този преход е далеч по-рязък.

Целуната от слънцето - нова тенденция в косите

Сара Джесика Паркър, Клоуи Кардашиян и Криси Тайген вече промениха цвета косата си и се довериха на тази тенденция

При ефекта целуната от слънцето основният цвят на косата е винаги по-тъмен и се комбинира с по-светли кичури. Този ефект е подходящ за дами с кестенява и шоколадова коса, както и за блондинки, заложили на по-тъмните нюанси на русото. Много по-рядко се вижда комбинацията му с черна и червена коса.

Най-често колористите или фризьорите избират  да комбинират кестенявите и шоколадови коси с карамелени и медни кичури. Ако основата е руса пък, се добавят пепеляви нюанси.

Хубавото на косата с ефект целуната от слънцето е, че е лесна за поддържане. Не изисква често посещение на фризьорския салон. Ако ви Целуната от слънцето - нова тенденция в коситеомръзне, можете просто да оставите косата да израсте, боята на кичурите да избледнее или да покриете по-светлите участъци при следващото боядисване.

  • Косата, целуната от слънцето - полезни съвети

Ако и вие искате да постигнете този ефект в косите, ви препоръчваме да се доверите на професионалист. За всеки случай си подберете няколко снимки на коса с ефект целуната от слънцето и ги покажете преди да си запазите час. Не всички фризьори са запознати с тенденциите при косите и е добре да знаят точно какъв краен резултат желаете.

Поискайте да ви направят кичури в различни тонове, а не само в един. Уточнете, че искате цветовете да преливат плавно, а да не контрастират твърде много на основния тон на косата.

Винаги взимайте предвид цвета на кожата си, когато избирате ефект целуната от слънцето. Ако сте с по-светла кожа, подходящи за вас са русите нюанси. За дами с малко по-тъмна кожа добър избор са червеникаво-медните нюанси, както и карамелените тонове.

22.01.2016/ Радослава Михайлова

Още от "Коса"

Olia – иновация в боите за коса

Olia – иновация в боите за коса

Garnier лансира Olia – иновация в боите за коса

Боб – любимата прическа на звездите

Боб – любимата прическа на звездите

Прическата боб, позната още като каре, е сред хитовите тенденции в косите през последните 1-2 години. Освен това боб е любима прическа и на голяма част от холивудските звезди. Предлагаме ви 6 варианта на прическа боб.

 “Оскарите” за красота на на Pantene Pro-V вече са известни

“Оскарите” за красота на на Pantene Pro-V вече са известни

Дългоочакваните номинации за тазгодишните награди за красота на Pantene Pro-V в Лондон вече са известни.