7 съвета за красива празнична прическа

0 коментара0/5

По празниците имаме допълнителен стимул да обърнем по-специално внимание на косата си, за да я оформим в стилна и красива прическа. Вижте 7 съвета за красива празнична прическа.

7 съвета за красива празнична прическа
7 съвета за красива празнична прическа © iStockPhotos
  1. Започни от рано с грижите за косата - няма как да се радваш на красива прическа по Коледа, ако имаш изтощена коса. А през зимата тя и без това страда от климатичните условия. За да я подсилиш, заредиш с витамини и да върнеш блясъка й, трябва поне веднъж седмично да й правиш маска за коса. Другият вариант е вместо маска да оставяш балсама за коса по-дълго време (примерно 10-15мин.) и едва след това да изплакваш.
  2. Ползвай природни продукти - понякога терапията за коса в домашни условия с подръчни средства може да има по-бърз ефект. Веднъж седмично може да си правиш маска от 3с.л. зехтин и 2с.л. мед - намажи косата, покрий с шапка за баня и след 10-тина минути изплакни. Приготви си спрей от 500мл бира и малко топла вода, с който да пръскаш косата преди баня и малко по-късно да я изплакваш - така връщаш блясъка на косъма. Зехтин в краищата пък предотвратява накъсването и наелектризирането на косата.Добави описание
  3. Не използвай прекалено много продукти - достатъчни са 3-4 основни продукта за коса, за да бъде тя здрава и силна. Хубав шампоан, ефективен балсам, маска или олио за коса. Някои пък предпочитат сух шампоан за критичните дни през седмицата. За да "запечатате" прическата, достатъчен е само лак за коса.
  4. Освежи цвета на косата - преди Коледа е подходящото време да се поглезите във фризьорския салон и да промените малко цвета си. За зимата по-добре използвайте по-топли нюанси. Другият вариант е да добавите нещо различно - например светлосенки или кичури в нестандартен цвят (червено, розово, синьо). Популярен избор е така нареченото "бронди" - комбинация между русо и кестеняво.
  5. Пусни косата - не е задължително празничните прически да са само с прибрана коса. Може да опитате по-небрежна и естествена визия с леки бохо вълни. За тях дори не се нуждаете от маша или сешоар. Приберете влажната коса на нисък кок вечерта или пък я сплетете на едра плитка, и сутринта ще се радвате на красиви вълни.Добави описание
  6. Модерното ретро - напоследък прическите от 60-те и 70-те години на миналия век са изключително популярни. Добавете повече обем в корените, използвайте подходящи аксесоари като лента за коса или шнола-бижу, заложете на път на една страна и стегнати ретро вълни.
  7. Кокът винаги е решение - ако не сте подготвили косата си предварително за празничната вечер, а нямате време да се занимавате с маша или преса, тогава заложете на сигурното. Кокът има безброй вариации, голяма част от които може да направите за няколко минути с минимални усилия.

09.12.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 съвета за красива празнична прическа".

Още от "Коса"

Косата,  в която след дългата зима отново ще заблести пролетното слънце

Косата, в която след дългата зима отново ще заблести пролетното слънце

Косата ви е изтощена от лошите атмосферни условия, от всекидневното сушене, честото къдрене, боядисване. Искате да я направите отново блестяща и еластична.

Защита за косата през лятото

Защита за косата през лятото

През лятото косата се изтощава, губи блясък и жизненост. Слънчевите лъчи, високите температури и топлият вятър разрушават пигмента и кератина и обезводняват косъма. Косата се нуждае от слънцезащитна козметика също като кожата.

Време е да се погрижите за себе си!

Време е да се погрижите за себе си!

Колко пъти сте си казвали "Ще направя нещо специално за себе си", "Ще се наслаждавам повече на живота", "Няма да правя нещата набързо"?