5 идеи за празнични прически

1 коментар0/5

5 идеи за празнични прически, които може да си направите сами в домашни условия. Класическа конска опашка, симпатичен кок или романтична плитка - вижте кое ви допада най-много.

5 идеи за празнични прически

Прическа – панделка

Преди да започнете с тази прическа, се погрижете косата да бъде чиста, добре сресана и за предпочитане права. Ако е непокорна, използвайте стилизиращи продукти. Започнете да събирате косата на висока конска опашка. Завъртете ластика около опашката два пъти, а на третия не издърпвайте цялата коса.

Вижте също: Празничен маникюр в домашни условия

След като сте хванали по-голямата част от косата в „примка“, разполовете я с пръсти, за да направите двете части на панделката. Остатъка от косата, която остана извън „примката“, прехвърлете назад, през средата, така че да създадете възела на панделката. Закрепете с обикновени фиби.

Класическа конска опашка

Класическата конска опашка винаги е решение, защото си остава стилна класика в прическите. Хванете косата на висока конска опашка, като преди това оставите един кичур от тила. Увийте кичура около конската опашка, за да скриете ластика. Закрепете с фиби. За да създадете по-романтична визия, може да накъдрите краищата на опашката с маша или ролки.

Вижте също: Медно и кафяво - топ тенденции в косите тази зима

Романтичен кок на балерина

Кокът е една от най-предпочитаните прически от звездите за червения килим. Причината е, че се прави лесно, може да стои както по-елегантно, така и по-небрежно. Предлагаме ви да си направите романтичен кок на балерина за празниците. За целта хванете косата на висока конска опашка и я топирайте в основата. Започнете да усуквате косата и да я навивате в кръг. Закрепете с фиби. По желание може да сложите закачлив аксесоар – например фиба с панделка.

Плитка-водопад

Ефектна прическа за коледните и новогодишните празници. На пръв поглед изглежда сложна, но всъщност не изиска специални коафьорски умения. Вижте видето, за да придобиете по-добра представа.

Романтична прическа за празниците

Романтичната прическа за празниците се прави бързо и лесно, затова много момичета я предпочитат и за ежедневието. Приберете косата назад с помощта на диадема с панделка или цвете. Сплетете тънка плитка от лявата страна. Хванете косата на ниска странична опашка заедно с плитката, но вържете ластика към средата на опашката, оставяйки косата в основата по-свободна и небрежна.

Вижте също: Стилни на коледното парти - 5 идеи


 

23.12.2013/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

tulipe

От tulipe24.12.2013, 13:28 ч.

Според мен всички прически са стилни и интересни с изключение на "Панделката".Намирам я за доста инфалтилна-подходяща по-скоро за карнавал,отколкото за празник.

Виж всички коментари за "5 идеи за празнични прически".

Още от "Коса"

Прически пролет/лято 2012

Прически пролет/лято 2012

Какви са тенденциите в прическите за пролет/лято 2012? Загладена назад, път по средата или встрани, тюрбан или фитнес стил, ретро и ярки цветове – топ тенденции в прическите за пролет/лято 2012.

Мисия: боядисване на косата

Мисия: боядисване на косата

Някога (вече не помня точно кога) ви бях обещала заедно да разконспирираме този „сложен“ процес, наречен боядисване на косата. Въобще не е трудно, просто си има тънкости.

Жизнена и блестяща коса през лятото

Жизнена и блестяща коса през лятото

Искате жизнена и блестяща коса през лятото? Мисията е напълно възможна, въпреки негативните последици върху косата от силното слънце. Не оставяйте косата си изтощена и без блясък, погрижете се за нея веднага!