10 съвета за сушене на косата със сешоар

0 коментара0/5

Дори да не обичате да сушите косата със сешоар, то вероятно това ви се налага, особено през студените месеци. Вижте 10 съвета за сушене на косата със сешоар.

10 съвета за сушене на косата със сешоар
 © istockphoto.com

Тайната на перфектната прическа е пряко свързана с начина, по който изсушите косата. Веднъж изсъхнала по неправилен начин, косата остава така или до следващото миене, или докато не отделите маса време да промените прическата си.

Вижте също:

Колко често трябва да миете косата си? >>>

1. Първо попийте добре водата от косата

Един от най-големите грехове, които можете да извършите срещу косата си, е да започнете да сушите коса, от която капе вода. Задължително, преди да посегнете към сешоара, "поработете" с хавлията. Можете дори да си направите импровизиран тюрбан с по-голяма хавлия, като увиете косата в нея. 

2. Винаги използвайте накрайник за сушене

Чудили ли сте се защо към всеки сешоар среден или висок клас, а и в някои по-евтини, има накрайник, който се прикачва. Когато сушите косата с него, крайният резултат е прическа без стърчащи косъмчета. Освен това накрайникът увеличава разстоянието между реотаните на сешоара и косата ви, намалявайки вредното въздействие. Когато използвате сешоар с накрайник, винаги сушете от корените към върха, като държите сешоара под ъгъл.

сушене на косата със сешоар, накрайник за сешоар

3. "Разделяй и владей"

Любимото правило на някои римски императори "Разделяй и владей" може да се приложи и по отношение на сушенето на косата със сешоар. Най-добре разделете косата на 4 части - предната част на 2 и задната - на още 2. Фризорите препоръчват да използвате фиби алигатор, за по-лесно отделяне на косата. Сушенето на косата на етапи е гаранция за по-качествен краен резултат.

4. Започнете отпред назад

Винаги започвайте сушенето на косата си от частта, най-близка до лицето. Това е най-забелязващата се част от косата и най-трудната за оформяне. Отделете време да изсушите тази част на косата със сешоар и специална кръгла четка. Редувайте сушене със сешоара и разресване, за да стане косата перфектна.

5. Ако искате обем, повдигнете четката

Обемът на косата започва от корените. Затова, ако искате прическа с обем, трябва с помощта на кръгла четка да повдигнете косата така, че косата да образува ъгъл от 90 градуса спрямо скалпа и да пуснете струята на сешоара отдолу. 

Как да изберем правилната четка за коса? >>>

сушене на косата със сешоар

6. Не пренебрегвайте бутона за хладен въздух

Чудили ли сте се за какво е бутонът за хладен въздух? Е, със сигурност не е, за да не ви прегрее сешоара. Съветваме ви всяко сушене на косата да завършва с около 20 секунди хладен въздух. Освен че ще избегнете неприятните стърчащи малки косъмчета, по този начин косата ви ще изглежда по-лъскава.

7. Не забравяйте финалното разресване

За да има косата завършен вид, не забравяйте да я резрешете, след като приключите със сушенето. Това трябва и да е първото цялостно разресване на косата.

Важно: Никога не сресвайте косата, докато е мокра. Тогава косъмът е по-податлив на накъсване и това може да увреди косата и да в направи по-склонна към цъфтежи

8. Фиксиращ продукт

Моята коса няма нужда от фиксиращи продукти след сушене. Но не всички имат този късмет. Ако косата ви бързо губи формата си, след сушенето със сешоар, задължително нанесете фиксиращ продукт.

9. Сушене със сешоар специално за дамите с къдрава коса

Къдравата коса изисква специални грижи, които често граничат с кошмар. Ако и на вас ви се налага да се справяте с буйните си къдрици, ви съветваме да използвате дифузер. Дифузерът ще изсуши по-бързо и разномерно косата ви и ще предотврати появата на стърчащи косъмчета.

Съвети как да се грижим за къдравата коса >>>

сешоар дифузер

10. Използвайте термозащитен спрей

Използвайте някакъв вид термозащитен спрей, ако косата ви е склонна към накъсване. Подберете такъв продукт, който да не омазни косата ви, по-леките формули са по-добър вариант в случая. Ако обаче имате плътна коса, която не се накъсва лесно, можете да избегнете тази стъпка. Защитата от маската или балсама за коса за вас е достатъчна.

21.12.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 съвета за сушене на косата със сешоар".

Още от "Коса"

За повече блясък в косите

За повече блясък в косите

Мечтаете за повече блясък в косите дори в горещите летни дни? Блестящата коса е здравата коса! Затова грижете се за косата си с ентусиазъм и тя ще ви се отблагодари с блясък, здравина и гладкост.

Taft Ultra с капка арганово масло

Taft Ultra с капка арганово масло

Taft Ultra с капка арганово масло - първата стилизираща серия за изтощена коса от Taft.

Слънцезащита за коса

Слънцезащита за коса

Косата се нуждае от слънцезащита, също както и кожата. През лятото слънчевите лъчи, високите температури и топлият вятър разрушават пигмента и кератина на косъма и го обезводняват. Косата се изтощава и губи блясък.