Как да се предпазим от пъпки и обриви

24 коментара5/5

По-добре е да се предпазите, отколкото да се лекувате.Тайната в контрола на пъпките е в превенцията. Важното е да предотвратите появата на пъпки, докато те не са станали видими на лицето ви.

За да постигнете това не е достатъчно просто да се грижите за кожата си, но трябва да използвате подходящи за вашата кожа продукти и да избягвате продукти, които не са директно свързани с кожата, но могат да причинят значително увреждане.
Алкохолът вреди

Алкохолът много често се среща в козметични продукти за почистване, но много дразни кожата. Той изсушава горния слой на кожата и може да предизвика образуването на мазни слоеве, които започват да произвеждат прекомерни количества мазнина в опита да възстановят баланса. Това прави кожата суха, предизвиква зачервяване и сърбеж, а в много от случаите, това са предпоставките за образуването на нови пъпки. Затова Ви препоръчваме да избягвате продукти за лицето, които съдържат алкохол.

Мазните кремове и гримът запушват порите

Гримът, който ползвате не трябва да е мазен и да запушва порите на лицето. Позволявайки на мазнините и потта да преминават през порите на лицето без никакви пречки, ние всъщност ефективно се предпазваме от образуването на пъпки. Под влиянието на мазните кремове, под кожата се образуват малки подкожни кисти, които запушват порите. Никога не забравяйте да почистите грима преди да си легнете. За сваляне на грима използвайте тоник несъдържащ мазнини, за да не увредите допълнително кожата си.

Внимателно използвайте парфюм

Парфюмът е една от причините за алергични реакции на кожата. Най-честите съставки в парфюмите, които дразнят кожата са мускус, кехлибар и цинамат. Има много парфюми, които не дразнят кожата и като цяло са много по-безопасни за употреба. За да проверите чувствителността на Вашата кожа, просто поставете малко количество от продукта върху част от тялото, напр. вътрешната част на ръката, като повторите това няколко пъти. Ако кожата Ви не се зачерви след направените опити това означава, че спокойно може да използвате продукта, без да се притеснявате от алергична реакция.

Стилизиращи продукти за коса

Стилизирането и грижата за косата може да навреди на кожата, ако използвате неправилно продуктите за коса. Когато нанасяте подобни продукти пазете кожата около косата си.
Преди тренировка или физическо натоварване не използвайте подобни продукти, защото капките пот ще разнесат нанесения продукт по вашата кожа и тя ще се замърси, което улеснява появата на пъпки.

Избягвайте йод

Избягвайте приемане на витамини съдържащи йод над препоръчителните дневни дози (120 – 150 ml). Малките дози йод не увреждат кожата, но превишаването на допустимите норми може да доведе до значителни увреждания.

Здравословни навици за здрава и красива кожа

Почивката и избягването на стреса са два фактора, които могат да се разглеждат като превантивна мярка при проблемна кожа. Всеки ден трябва да отделяте няколко минути за да се насладите на живота. Поемете дълбоко въздух или полегнете. Това ще успокои тялото и умът ви.

Ефективна грижа за кожата с Proactiv® Solution

Различните хора са с разнообразни навици, различен начин на живот и генетична предразположеност, различен тип кожа, но независимо от различията, за всички тях правилното решение е Proactiv® Solution. Ефектът му вече е доказан и изпитан. Повече от 7 милиона души го потвърждават. Proactiv® Solution отпуска кожата, осигурява дълбоко почистване и превенция и има приятен аромат. Успешната му формула е в превенцията и тя наистина е ефективна. Proactiv® Solution е най-добрия ви съюзник в ежедневната битка за красива, здрава и блестяща кожа.

Проверете сами тук

24 коментарaДобави коментар »

Momiche_23

От Momiche_2308.11.2011, 17:40 ч.

Ето един трик, който на мен ми много помага.Поне на седмица си трия лицето с ракия.След това слагам много малко оцет с сода и става като смес.Мажа я на лицето, и стоя 15 мин.

Виж всички коментари за "Как да се предпазим от пъпки и обриви".

Още от "Кожа"

Копринена кожа на тялото

Копринена кожа на тялото

Как да имате копринена, гладка и нежна кожа на тялото? С овлажняващи, омекотяващи и подхранващи лосиони и кремове за тяло. Козметика за тяло като от коприна.

По-дълго на 30 години

По-дълго на 30 години

Съвети на виенския дерматолог професор Ервин Чахлер.

Sebologie - експерт в корекцията на кожни несъвършенства

Sebologie - експерт в корекцията на кожни несъвършенства

Пъпки, черни точки, лъщене, разширени пори, груба и удебелена кожа – това са все проблеми, които не се срещат само при тийнейджърите, а засягат и 41% от възрастните жени. Замърсяването, топлият и влажен климат, хигиената, начинът на живот (мазни храни, алкохол и др.) и хормоналните промени допълнително усложняват ситуацията.