Коензим Q10 - активира младостта на кожата

0 коментара0/5

Докато сме млади, нашата кожата е нежна и сияе от вътре. Но годините минават и сиянието постепенно избледнява. Кожата губи вътрешната си енергия, нивото на която зависи от синтеза на естественото вещество, коензим Q10.

Коензим Q10 - активира младостта на кожата

Коензим Q10  присъства във всяка една клетка в тялото!
 

Там, където има коензим Q10 - има енергия и обновление! От коензим Q10  зависи живота на клетките на кожата, а от там нейното здраве и младост.
 

Коензим Q10 е вещество, синтезирано от човешкия организъм, което изпълнява многобройни функции – взема активно участие в процесите на добиване на енергия, активира биохимичните и химичните процеси в клетките, спомага за насищането им с кислород, „рециклира” важните витамини С и Е, участва в регулирането на обмяната на веществата, в антирадикаловата защита на организма и т.н. Изключителната роля на коензим Q10 в производството на енергия в клетките на човешкото тяло беше изяснена от британския биохимик Питър Мичъл, който през 1978 г. беше удостоен с Нобелова награда за химия.  За съжаление с напредването на възрастта количеството на коензим Q10 постепенно се понижава, което води до сривове в различни функции на организма, отслабване на защитните му възможности, понижаване на енергетичните запаси и т.н.
 

Коензим Q10 се произвежда естествено от тялото, но с годините намалява.

Когато сме млади тялото ни произвежда до 300 мг коензим Q10 на ден и  кожата сияе от вътре. Производството на Q10 започва да намалява след  30 години и към 35 години нива паднат с една четвърт.  На повърхността на кожата на лицето започват да се появяват  видимите признаци на стареене. Първо фини линии, а с течение на времето и бръчки, загуба на обем и загуба на плътност на кожата.
 

Коензим Q10 е отговорен за генериране енергията на тялото.
 

Липсата на коензим Q10 води до нарушение на енергетичния баланс и различни функционални отклонения в организъма.

Поради свойството си да пренася електрони, коензим Q10 играе ролята и на антиоксидант и предпазва клетката от вредното въздействие на свободните радикали, причина за клетъчното стареене и клетъчната смърт.

Коензим Q10 - активира младостта на кожата
 

Коензим Q10 подхранва клетките на кожата с кислород, което придава на кожата естествен вътрешен блясък.
 

Коензим Q10 стимулира производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина от които зависят ясните контури на лицето, структурата и еластичността на кожата.

Цвета на кожата зависи от много фактори, но най-вече от качеството на колагена. С възрастта, колагена, който се синтезира от организма променя първоначалната си структура и кожата губи плътност и еластичност. И ако кожата получава достатъчно Q10, тя започва отново да синтезира "млад" колаген и връща цвета си!

Изтегли късметче

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коензим Q10 - активира младостта на кожата".

Още от "Кожа"

Ако искате да имате чиста и неопетнена кожа

Ако искате да имате чиста и неопетнена кожа

Често сравнително млади хора се оплакват от появата на силно пигментирани петна по кожата след различно по продължителност, но не прекомерно, излагане на слънце.

Шоколадова терапия бори умората и подмладява кожата

Шоколадова терапия бори умората и подмладява кожата

Жена намазана с шоколад, кафяво-златистото й тяло подканя да си отхапеш. Това не е сцена от култов филм, а салон за лечение с шоколадова терапия - изключително популярно напоследък.

Как да се грижим за кожата преди и след бръснене?

Как да се грижим за кожата преди и след бръснене?

През лятото се налага все по-често да посягаме към ножчето за бръснене. Това създава допълнителен стрес върху кожата. Точно затова трябва да положим допълнителни грижи както преди самото бръснене, така и след него.