Коензим Q10 - активира младостта на кожата

0 коментара0/5

Докато сме млади, нашата кожата е нежна и сияе от вътре. Но годините минават и сиянието постепенно избледнява. Кожата губи вътрешната си енергия, нивото на която зависи от синтеза на естественото вещество, коензим Q10.

Коензим Q10 - активира младостта на кожата

Коензим Q10  присъства във всяка една клетка в тялото!
 

Там, където има коензим Q10 - има енергия и обновление! От коензим Q10  зависи живота на клетките на кожата, а от там нейното здраве и младост.
 

Коензим Q10 е вещество, синтезирано от човешкия организъм, което изпълнява многобройни функции – взема активно участие в процесите на добиване на енергия, активира биохимичните и химичните процеси в клетките, спомага за насищането им с кислород, „рециклира” важните витамини С и Е, участва в регулирането на обмяната на веществата, в антирадикаловата защита на организма и т.н. Изключителната роля на коензим Q10 в производството на енергия в клетките на човешкото тяло беше изяснена от британския биохимик Питър Мичъл, който през 1978 г. беше удостоен с Нобелова награда за химия.  За съжаление с напредването на възрастта количеството на коензим Q10 постепенно се понижава, което води до сривове в различни функции на организма, отслабване на защитните му възможности, понижаване на енергетичните запаси и т.н.
 

Коензим Q10 се произвежда естествено от тялото, но с годините намалява.

Когато сме млади тялото ни произвежда до 300 мг коензим Q10 на ден и  кожата сияе от вътре. Производството на Q10 започва да намалява след  30 години и към 35 години нива паднат с една четвърт.  На повърхността на кожата на лицето започват да се появяват  видимите признаци на стареене. Първо фини линии, а с течение на времето и бръчки, загуба на обем и загуба на плътност на кожата.
 

Коензим Q10 е отговорен за генериране енергията на тялото.
 

Липсата на коензим Q10 води до нарушение на енергетичния баланс и различни функционални отклонения в организъма.

Поради свойството си да пренася електрони, коензим Q10 играе ролята и на антиоксидант и предпазва клетката от вредното въздействие на свободните радикали, причина за клетъчното стареене и клетъчната смърт.

Коензим Q10 - активира младостта на кожата
 

Коензим Q10 подхранва клетките на кожата с кислород, което придава на кожата естествен вътрешен блясък.
 

Коензим Q10 стимулира производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина от които зависят ясните контури на лицето, структурата и еластичността на кожата.

Цвета на кожата зависи от много фактори, но най-вече от качеството на колагена. С възрастта, колагена, който се синтезира от организма променя първоначалната си структура и кожата губи плътност и еластичност. И ако кожата получава достатъчно Q10, тя започва отново да синтезира "млад" колаген и връща цвета си!

Изтегли късметче

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коензим Q10 - активира младостта на кожата".

Още от "Кожа"

Красива и сияйна кожа чрез тредлифтинг с мезоконци

Красива и сияйна кожа чрез тредлифтинг с мезоконци

Красива и сияйна кожа чрез тредлифтинг с мезоконци - последната новост в дерматологията.

Колд крем за лице от Weleda

Колд крем за лице от Weleda

Колд крем за лице (Cold Cream) от Weleda. Специално разработена формула за суха и много суха кожа.

Обострено акне през есента

Обострено акне през есента

Обострено акне през есента? За жалост е точно така. Ако бронзовият загар на кожата е успял да подобри вида на акнеичната кожа през лятото, то през есента акнето отново се обостря. Как да преборим акнето?