6 чести грешки при слънцезащитата на кожата

0 коментара0/5

Слънцезащитата на кожата е важна през всички сезони, макар да се сещаме за нея основно през лятото. Въпреки че всеки човек има основни познания, то има няколко чести грешки, които съзнателно или не, можете да допуснете. Вижте кои са те, за да ги поправите.

6 чести грешки при слънцезащитата на кожата
 © istockphoto.com

1. Слънцезащитата не е само за плажа

Не забравяйте, че за да е здрава и млада кожата ви, трябва ежедневно да нанасяте слънцезащитна козметика, а не само когато ходите на плажа. Не забравяйте да нанесете слънцезащитна козметика на ръцете, краката, лицето и на всички части, които са изложени на слънцето. Не трябва да правите изключения и компромиси с това и да пропускате. Винаги защитавайте кожата, когато сте на открито.

2. Забравяте някои части на тялото

Дори да сте от най-стриктните хора, вероятно има зони от тялото, които забравяте да предпазите от слънцето. Най-често това са шията и деколтето. Като цяло тези две зони са подценявани при грижата за кожата, което е грешка. Не забравяйте, че кожата там е не по-малко чувствителна от тази на лицето и изисква всички грижи.

3. Мислите, че козметиката със SPF фактор заменя специалните слънцезащитни продукти

Да, слънцезащитната козметика предпазва донякъде кожата от вредните слънчеви лъчи. Това обаче не значи, че предоставя достатъчна защита. Нашият съвет е да използвате козметика със SPF фактор, но да нанасяте и слънцезащитен крем отдолу.

4. Използвате стара слънцезащитна козметика

Често срещана грешка, която много хора използват, за да спестят пари, е, че използват козметика от миналата година. Дори на етикета да пише, че козметиката е в срок на годност, продуктът няма да е толкова ефективен, щом е бил отворен преди доста време. Нашият съвет е да не използвате козметика, която се отворили миналото лято например, защото не се знае колко ефективна ще е в предпазването.

Вижте също:

5 масла, които пазят от слънцето >>>

слънцезащитна козметика

5. Нанасяте слънцезащитна козметика веднъж дневно

Това, че сутринта сте нанесли слънцезащитна козметика сутринта, не означава, че е достатъчно. Повечето хора нанасят SPF козметика само сутрин. Добре е, да нанасяте слънцезащитна козметика през няколко часа, в зависимост от препоръките на етикета и SPF фактора.

6. Мислите, че слънцезащитната козметика започва да действа веднага

Много хора мислят, че слънцезащитната козметика започва да предпазва кожата веднага след нанасянето. Така, ако се изложите веднага на слънце, може кожата да изгори. Добре е да дадете време на козметиката да попие в кожата. В идеалния случай можете да дадете 15 минути на козметиката да се абсорбира от кожата, преди да се изложите на слънце.

 

14.06.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 чести грешки при слънцезащитата на кожата".

Още от "Кожа"

Как се разпознава възрастта на кожата?

Как се разпознава възрастта на кожата?

Има 3 основни етапа във възрастта на кожата – ранен етап, среден етап и късен етап. Но как се разпознава възрастта на кожата?

Нощна терапия за кожата

Нощна терапия за кожата

През нощта кожата губи 4 пъти повече вода, отколко през деня. Не случайно често се събуждаме със суха и опъната кожа, която изглежда уморена, а би трябвало да е обратното. Въпреки фактите все още едва 35% от жените използват нощен крем.

Как да се грижим за чувствителната кожа?

Как да се грижим за чувствителната кожа?

Деликатна, нежна и изискваща много и специални грижи. Няма как по друг начин да опишем чувствителната кожа. Но как да се грижим за нея – на какво да наблягаме, за какво да внимаваме? Предлагаме ви няколко съвета за грижа за чувствителна кожа.