Златни правила при слагането на сенки

1 коментар0/5

Какво задължително трябва да знаем за слагането на сенки? Вижте някои златни правила при слагането на сенки, които ще са ви полезни при направата на празничния грим.

Златни правила при слагането на сенки
 © istockphoto.com

Сенките за очи не са най-масово използваната козметика в ежедневието. Повечето хора посягат към тях за по-специални поводи, както например предстоящите празници.

ВИЖТЕ ОЩЕ:  Грим съвети според формата на очите >>>

Сенките са чудесен начин да подчертаете очите и да направите ефектен завършек към тоалета си. Слагането на сенки обаче не е много лесна задача и има някои правила, които е добре да знаете.

Използвайте основа за грим

Преди да сложите сенките за очи, нанесете основа за грим на клепачите. Основата за грим изравнява тена и е една от тайните на дълготрайния грим. Ако нямате основа за грим, можете да използвате фон дьо тена си за изравняване на цвета на клепачите.

Подчертайте естествения цвят на очите

Няма нищо по-красиво от естествения цвят на окото. Затова и идеалните сенки за очи са тези, които го подчертават. 

  • Сини очи - бронзовите сенки за очи чудесно подчертават сините очи. Добър вариант са и сиво-сините нюанси за онези, които не обичат металическите цветове. За любителите на семплото и нежното - грим в прасковени нюанси.

  • Кафяви очи - почти всеки цвят сенки за очи подхожда добре на кафявите очи. Сенките със златист блясък и лилавите нюанси обаче са сред най-добрите варианти за кафявите очи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Грим съвети за кафяви очи >>>

  • Зелени очи - цвят слива е един от най-добрите варианти за сенки за зелени очи. Ръждиво-кафявите нюанси също а добър избор.

Опознайте палитрата сенки за очи

Всяка палитра сенки за очи не са просто случайно нахвърляни цветове, дори при най-ниския клас козметика. Светлите цветове обикновено служат за основа, докато тъмните са по-скоро за поставяне на акцент

Най-светлият цвят във всяка палитра е т.нар. основен цвят. Той се нанася на целия клепач и служи за основа на сенките за очи.

Малко по-тъмният цвят е този, който се откроява. Той се нанася на целия клепач от линията на миглите до костта на веждите. Можете да оставите малко от основния най-светъл цвят да се вижда от вътрешната страна на всеки клепач (до носа).

палитра сенки за очи

Ако сте малко по-уверени в гримирането, можете да използвате третият най-тъмен цвят в палитрата точно под костта на веждата, за да създадете нещо като контур. Можете да завършите грим визията си с най-тъмния цвят в палитрата, като го нанесете около линията на миглите от външната страна, за да създадете ефект "Котешко око".

Заличете границите между отделните цветове

Ако искате гримът ви да изглежда безупречен, не забравяйте да заличите границите между отделните цветове. Направете така, че цветовете естествено да преливат един към друг. Това е разликата между идеалния и ужасния грим.

Фиксиращ спрей (фиксатор за грим)

Фиксаторът за грим е задължителен продукт за грим чантичката през лятото заради обилното изпотяване. Съветваме ви обаче да не подценявате този продукт и през зимата. За да издържат сенките за очи максимално дълго в перфектен вид, задължително завършете грим визията си с фиксаторът за грим - така ще се предпазите от вятъра, влагата или рязката смяна на температура при влизане от студено на много топло.

Какво е ФИКСАТОР ЗА ГРИМ и защо ни е нужен? >>>

Сенките и облеклото

Избягвайте визия, решена изцяло в един цвят - например синьо от глава до пети, завръшена със син грим. Изберете тоалет поне в 2 цвята, като сенките може да са комплимент към единия от двата. Сенките например може да са същия цвят като аксесоарите - обувки, чанта, аксесоар за глава.

14.12.2016/ Радослава Михайлова

 

ВИЖТЕ продукти за грим за очи от козметичните марки:

1 коментарДобави коментар »

Varna70

От Varna7019.12.2016, 10:46 ч.

Тези правила ги знае всяка жена. Хайде, стегнете се :)

Виж всички коментари за "Златни правила при слагането на сенки".

Още от "Грим"

Когато слагаме спирала - полезни съвети

Когато слагаме спирала - полезни съвети

Кои са полезните хитринки и съвети, които всяка жена трябва да знае за привидно най-лесния за нанасяне грим продукт? Вижте някои любопитни идеи, които се надяваме да са ви полезни. Когато слагаме спирала - полезни съвети

Основа за грим за свеж тен

Основа за грим за свеж тен

Ползването на основа за грим не е просто тренд в козметичната индустрия. Базата за грим (праймер) създава гладка и равна повърхност на кожата, заглажда фините линии и неравностите по кожата и подготвя лицето за нанасянето на фон дьо тен.

Грим за новогодишната нощ

Грим за новогодишната нощ

Класически, авангарден или прелъстителен, гримът за новогодишната нощ трябва да прави впечатление. Повече блясък, повече яркост и повече наситеност – това са основните правила за ефектен новогодишен грим.