Съвети за по-траен грим

0 коментара0/5

Коледни и новогодишни партита, събирания с роднини и приятели – все поводи, които изискват малко по-специално внимание към грима и визията ви. Вижте полезни съвети за по-траен грим.

Съвети за по-траен грим

Често се случва спиралата да се размаже, моливът да се изтрие, червилото да изчезне и в края на вечерта, когато се погледнете в огледалото, да не приличате на онова красиво момиче, което излезе преди няколко часа, а на нейно бледо подобие. Истината е, че ако планирате да сте навън повече време, тогава трябва да положите повече грижи за грима си.

Започнете, като подготвите кожата. За целта тя трябва да е почистена, суха, добре поддържана и свежа. Никога не нанасяйте нов пласт грим върху стар, защото това само ще влоши положението. Ако пък сте уморени и искате да тонизирате кожата, минете лицето с кубче лед и подсушете.

Поставете дневен крем според типа кожа, която имате. Така се справяте с омазняването или съответно сухотата на кожата. Освен това дневният крем ще хидратира кожата ви, така че гримът ще се „захване“ по-лесно. Обърнете внимание на Т зоната (челото и носа), тъй като те са най-проблемни и чувствителни.

Добави описание

Погрижете се за устните. Ако те са сухи или напукани, червилото няма да се задържи дълго на тях. Хубаво е веднъж седмично да си правите пилинг за устни. Освен това е желателно вечер преди сън и сутрин преди да излезе, да сложите балсам за устни, за да ги запазите меки.

Инвестирайте парите си в качествена козметика. Важно е основата за грим и пудрата да са хубави и трайни, защото от тях до голяма степен зависи колко време ще издържи цялостния ви грим. Избирайте кремообразни продукти за суха кожа и прахообразни за мазна.

Преди да нанесете сенките върху клепачите, ги минете леко с пудра. По този начин сенките няма да се изтрият толкова  лесно. Същото важи и за миглите и спиралата. Не слагайте повече от 3 пласта спирала, защото колкото по-напластена е, толкова по-голям е шансът да се размаже.

Използвайте очна линия вместо молив за очи, тъй като моливът се изтрива по-лесно. Първо очертайте клепача с очна линия с твърд писец, а след това минете отгоре с течна очна линия.

Винаги нанасяйте червилото с четка, защото така го разпределяте по-равномерно по устните. За да имате по-трайно червило, тогава първо нанесете един пласт от него. След това с четка поставете малко пудра върху устните и накрая поставете втори пласт червило или гланц. Помнете, че червилата с течна текстура са по-трайни, затова винаги запечатвайте червилото с гланц, ако искате да изкара по-дълго. Очертаването на устните с молив също помага за по-траен грим.

15.12.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Съвети за по-траен грим".

Още от "Грим"

Есенни тенденции в грима

Есенни тенденции в грима

Есен/07 вижда жената като независима сила в своето собствено право, готова да се открои от тълпата. Тя е пълен индивидуалист и непокорен пионер.

Как да си направим опушен грим?

Как да си направим опушен грим?

Опушените очи са най-често срещаният избор за вечерен грим, тъй като придават на погледа повече магнетизъм. Вижте как да си направите опушен грим стъпка по стъпка.

Превръщането на устните в око е много правдоподобно, дори плашещо.

Арт-маскировка за устни

Да експериментира с грима, да измисля различни образи, за да подчертае достойнствата на козметиката, която скрива недостатъците – това са все неща към, които се стреми всяка жена.