Съвети за грим котешки очи

0 коментара0/5

Гримът котешки очи е драматичен и изразителен. Той подчертава погледа и ви прави неустоими и съблазнителни. Вижте нашите полезни съвети как да си направите сами грим котешки очи.

Съвети за грим котешки очи
Съвети за грим котешки очи © Istockphotos.com

Гримът котешки очи е любим на много звезди, защото е ефектен и красив. Анджелина Джоли, Дакота Джонсън, Тейлър Суифт, модели като Бехати Принслу и Карли Клос са сред почитателите на този стил в грима.

Как да си направите грим котешки очи?

Грим котешки очи може да си направите с помощта на молив за очи, със сенки с тънка четка или с очна линия, като ние ви съветваме да използвате третия начин, за да има по-добър ефект. Ако сте неопити с очната линия, търсете такава тип писалка, а не течна, за да имате повече стабилност.

Преди да започнете с грима котешки очи, трябва да сте сложили основа за грим и ако имате намерение - сенки за очи. Спиралата винаги идва след очната линия.

Когато слагате очната линия, не затваряйте плътно очите, а гледайте надолу. Хубаво е лактите да имат опора, за да е по-стабилна ръката и да се получи красива линия.

Ако сте по-неопитни, първо сложете няколко точки очна линия възможно най-близо на линията до миглите. После внимателно ги съединете, като в края тръгнете по-рязко нагоре (все едно рисувате ъгъл 45 градуса). След това уплътнете.

Добави описание

Важно е да знаете какъв тип грим котешки очи искате. Дали линията да започва от средата на клепача или от вътрешния ъгъл, дали да е по-плътна или по-тънка, дали да е извита нагоре или пък права, по-издължена или по-къса, дали ще включите и долния клепач или ще рисувате само горния.

Трикове за перфектна работа с очна линия:

  • на триъгълника - с очна линия продължете линията на долния клепач и след това я съединете с продължението на линията на горния, полученият вътрешен триъгълник запълнете.
  • с хартиено тиксо - отрежете малко парче хартиено тиксо, дръжте го известно време между пръстите, докато лепилото стане по-слабо и след това сложете парчето под ъгъл встрани от горния клепач, за да имате линия, която да следвате.
  • с лъжица - вижте повече тук

Добави описание

Грим котешки очи според формата на очите?

Преди да хванете очната линия и да продължите с опитите, е важно да се съобразите формата на очите, за да сте сигурни, че гримът ще има положителен ефект върху вашата визия. 

За малки очи се препоръчва грим котешки очи с тънка линия.

За големи очи заложете на очна линия, която не тръгва от вътрешния ъгъл на клепача, а по-скоро заема 2/3 от него.

За бадемови очи слагайте очна линия само върху горния клепач.

Ако очите ви са близко разположени, тогава направете външната линия първо малко по-дебела и издължена, а на финала по-тънка.

Ако очите ви са по-раздалечени, тогава винаги слагайте очна линия в тъмни цветове и винаги започвайте от вътрешния ъгъл на клепача.

Добави описание

В случай, че допуснете грешка и искате да коригирате линията, може да намокрите памучен тампон в малко мицеларна вода или почистващ лосион за грим и да поправите неравностите. Другият вариант е върху клечка за уши да поставите малко хайлайтър или фон дьо тен и да минете клепача, докато получите линията, която искате.

10.07.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Съвети за грим котешки очи".

Още от "Грим"

Пудра за лице  - съвети за избор и нанасяне

Пудра за лице - съвети за избор и нанасяне

Защо ни е нужна пудра за лице, как да изберем правилната пудра за лице според цвета и типа кожа? Научете това и още полезни съвети за нанасянето на пудрата за лице. Пудра за лице - съвети за избор и нанасяне.

Превръщането на устните в око е много правдоподобно, дори плашещо.

Арт-маскировка за устни

Да експериментира с грима, да измисля различни образи, за да подчертае достойнствата на козметиката, която скрива недостатъците – това са все неща към, които се стреми всяка жена.

Най-честите фон дьо тен грешки

Най-честите фон дьо тен грешки

Кои са най-често допусканите фон дьо тен грешки и как да ги поправим. Вижте 5 често срещани фон дьо тен грешки.