Пудра за лице - съвети за избор и нанасяне

0 коментара0/5

Защо ни е нужна пудра за лице, как да изберем правилната пудра за лице според цвета и типа кожа? Научете това и още полезни съвети за нанасянето на пудрата за лице. Пудра за лице - съвети за избор и нанасяне.

Пудра за лице  - съвети за избор и нанасяне
 © istockphoto.com

Пудрата за лице е завършващият продукт за вашия грим. Пудрата удължава живота на фон дьо тена и помага на кожата на лицето да остане добре гримирана за по-дълго време.

Освен това пудрата за лице прави порите по-малко видими, както и помага на кожата да не изглежда толкова мазна. Последното е особено полезно, ако имате мазна кожа на лицето.

Видове пудра

Най-разпространеният вид пудра е т.нар. компактна пудра, или още пресована. Тя е удобна, защото се побира в чантата и е идеална за бързо нанасяне през деня или докато сте в движение и имате нужда от освежаване на грима.

Вижте също:

Съвети при избор на фон дьо тен >>>

Най-честите фон дьо тен грешки >>>

компактна пудра за лице'

Другият вид пудра според формата, в която стига до вас, е т.нар. пудра на прах. Тя обикновено се предлага в бурканчета и се нанася с четката. Професионалните гримьори я предпочитат, защото помага за постигане на по-естествен вид и равномерно нанасяне на продукта.

Според ефекта, който търсите, пудрата за лице може да е матираща или прозрачна. Матиращата пудра се използва предимно от дами с мазна кожа, докато прозрачната е подходяща за суха и нормална кожа, защото изглежда по-естествено.

Съвети за избор на правилната пудра за лице

Както с фон дьо тена, изборът на правилна пудра за лице е предизвикателство. Изборът трябва да е внимателен, за да пасва пудрата на кожата ви. Пудрата е нежният прозрачен завършек на грима. За да е постигнала ефекта си, пудрата трябва да е невидима. Ето за какво трябва да внимавате, когато избирате пудра за лице.

Първо гледайте цвета на пудрата – дали е светла, средно светла, средно тъмна или тъмна.

Вижте какъв е подтонът, който ви трябва – бял, розовеещ или жълтеникав и изберете пудра с правилния подтон.

пудра на прах

Когато избирате пудра, задължително я тествайте на челюстта. Ако не сте сигурни, с помощта на четка нанесете от всички видове пудра една до друга. Изберете тази, която се слива най-добре с кожата

Вижте също:

Как гримът може да ви разболее >>>

Изберете матираща пудра, ако имате мазна кожа. Ако имате нормална или суха кожа, купете си прозрачна пудра. Дамите с чувствителна кожа трябва да изберат специален продукт за чувствителна кожа.

Съвети за нанасяне на пудра за лице

Пудрата се нанася, след като сте сложили фон дьо тена. Уверете се, че не сте сложили прекалено много продукт. Ако е така, просто с помощта на салфетка оберете излишния грим.

Ако нанасяте пудра с тампон/ гъба:

  • Вземете продукт с помощта на тампона/ гъбата
  • С леко потупване съборете излишния продукт
  • Нанесете с много леки потупвания в началото, за да не размажете фон дьо тена
  • Ако кожата ви е по-мазна в някои зони (най-често Т-зоната), нанесете втори слой пудра
  • Ако ви се струва, че сте прекалили с пудрата, съборете излишния продукт, като нежно минете кожата на лицето с хартиена салфетка

Ако нанасяте пудра с четка:

  • Вземете голяма четка за грим (препоръчително е да е с естествен косъм)
  • Леко потопете връхчетата на четката в пудрата на прах, след което почукайте с четката по ръба на бурканчето, за да падне излишният продукт
  • Нанесете първо на скулите и челото, след това на останалата част от лицето.

06.01.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Пудра за лице - съвети за избор и нанасяне".

Още от "Грим"

5 идеи за празничен грим

5 идеи за празничен грим

Не всяка жена разполага с време и възможности да посети професионален гримьор за коледните и новогодишните празници. Предлагаме ви 5 лесни идеи за празничен грим направо от модния подиум.

Как да се грижим за четките за грим и гримовете?

Как да се грижим за четките за грим и гримовете?

Поддържането на хигиена за четките за грим и правилното им почистване е от особено значение за здравето на очите и на кожата на лицето. Ежедневно по тях полепват милиони бактерии, някои от тях опасни, други – не толкова. Вижте как да се грижим за четките за грим.

Летен грим 2012

Летен грим 2012

Какви са тенденциите в летния грим? Спортен тен, бронзови нюанси, подчертан поглед и ярки устни са топ тенденциите в грима за лято 2012. Мед, праскова, пясък, теракота, злато и неонови нюанси са най-актуалните цветове в летния грим.