Празничен грим

16 коментара0/5

Празничният грим е малко по-силен, по-ярък и по-блестящ от обикновения. Обилният грим обаче не означава, че сте станали по-красиви. Празничният грим трябва да бъде хармоничен, а отделните цветове да са добре съгласувани.


Празничен грим

Как да се гримирате празнично? Така:

1. Започнете с основно почистване. Ако имате достатъчно време, направете си парна баня и след това пилинг на кожата на лицето. Тъй като кожата се зачервява, между парната баня и гримирането трябва да мине поне един час. Така ще дадете достатъчно време на лицето да се успокои и да придобие нормалния си тен.

Празничен грим2. Намажете лицето с овлажняващ крем, избран според типа на кожата. Масажирайте с леки кръгови движения. Започвайте винаги от средата и се придвижвайте бавно навън. След това потупвайте с върховете на пръстите.

3. Нанесете върху устните подхранващ балсам и го разпределете равномерно. Масажирайте устните, като ги притискате една върху друга. Започнете с лек натиск в десния ъгъл и предайте натиска през средата към левия ъгъл. Повторете движението няколко пъти. Ако в края на тази процедура устните ви са сухи, нанесете малко подхранващ крем.

4. Нанесете равномерен слой тониращ крем или фон дьо тен като започнете от средата на лицето. Размазвайте равномерно навън. Ако имате нечиста кожа, направете две последователни намазвания. Първият слой трябва да бъде съвсем тънък. Накрая разтрийте преходите към корените на косата и шията.

5. Ако въпреки всички предпазни мерки по лицето ви още се виждат зачервявания и пъпчици, сега може да ги заличите с коректор.

6. Сега напудрете цялото лице като използвате четка за пудра или пухче.

7. Идва ред на очите. Започнете с веждите. Срешете ги с четчица за вежди и ги очертайте с молив. Може да нанесете дребни корекции в линията им. Най-добре изглежда, когато комбинирате 2 цвята, например сиво и кафяво.

8. Извийте миглите и им придайте красива форма.


9. Намажете вътрешната половина на клепача със светла сянка. Размажете я внимателно чак до веждата. Във външния ъгъл нанесете по-тъмна сянка, която е видимо по-силна, но не се отличава рязко от първата. Всъщност тонът е еднакъв, само нюансите са различни. Разтрийте точката в средата, където се срещат двата цвята. Размажете тъмната сянка към веждата.

10. Следва спиралата за очи.
Внимавайте да не слепите фините косъмчета. Когато свършите, сведете миглите за няколко секунди, за да изсъхнат.

Празничен грим11. Изтеглете тънка очна линия с туш или молив. Дължината и интензивността й варират в зависимост от формата и цвета на очите.

12. Нанесете руж равномерно върху скулите.
Цветът и интензивността зависят, както от вашия тип, така и от силата, и тона на грима. Ако очите ви са силно гримирани, не пестете ружа. Крайният резултат трябва да изразява хармония.   

13. Очертайте устните си с контурен молив, като туширате дребните недостатъци във формата им. Размажете червилото с тънка четка и го разпределете равномерно. Когато устните са намазани с равен слой червило, сложете между долната и горната устна салфетка, за да свалите излишния цвят. След това намажете устните още веднъж.

14. Добавете блестящо червило или гланц.

Сега ще попитате къде е блясъкът? Дали ще е във вид на пудра с блестящи частици, брокатени сенки за очи, блестящ гланц за устни, спирала за очи с блестящи частици или сух брокат, нанесен на скулите, веждите или във външния ъгъл на очите – намерете му мястото сами. И помнете: колкото и празнично да е настроението ви, ако не отивате на бал с маски, гримирайте се така, че да впечатлите околните, но и да ви познаят!

22.12.2008/Материалът подготви: Биляна Божилова

16 коментарaДобави коментар »

зики

От зики25.11.2010, 11:12 ч.

Гримът на втората снимка много ми харесва.

Виж всички коментари за "Празничен грим".

Още от "Грим"

Грим пролет/лято 2011

Грим пролет/лято 2011

Какви са тенденциите в грима за пролет/лято 2011? Минимализъм срещу максимализъм, червено и бляскаво, цветно и ярко, скъпоценни метали, мъжествено срещу женствено – това са основните тенденции в грима за пролет/лято 2011.

Грим съвети, когато ползвате коректор

Грим съвети, когато ползвате коректор

Коректорът не е толкова често използван козметичен продукт, колкото пудрата или фон дьо тена, но предимствата му са безспорни. Вижте полезни грим съвети, когато пoлзвате коректор в ежедневната си визия.

Летен грим

Летен грим

Летен грим – по-малкото е повече! Това е основното правило в летния грим. Дори да заложите на актуалните ярки нюанси и цветни акценти, никога не прекалявайте с грима през лятото.