Започвайте макиажа от веждите

22 коментара0/5

Фактът си е факт: веждите често се „забравят" и това е сериозен пропуск. Всеки гримьор ще ви каже, че как изглеждате за годините си не на последно място зависи от формата на веждите.

 


Професионалистите винаги започват макиажа от веждите. Според тях първа е пинсетата, защото докато гримирането завърши червенината ще отмине, а да срешите веждите си, е толкова важно, колкото да си направите прическа на косата.

Почти на всички модни подиуми, където бяха представени колекциите за сезона есен-зима 2006-2007, специалистите по декоративен макиаж доста неочаквано обръщат внимание точно на веждите.

 

 

 

 


Първото, което се набива в очи е почти строгото съответствие между цвят на косата и веждите. Дори ако сте решили да станете платинова блондинка модата изисква и веждите ви да придобият този оттенък.

Върху линията на веждите е акцентирано до такава степен, че тя излиза далече зад линията на външния ъгъл на очите. Между другото гримьорите не налагат някаква определена форма. Много от тях предлагат почти права линия, което е напълно обяснимо с увлечението на модния сезон по мотиви от средновековната готика.

 

 

 

 

 

 


Ако веждите на манекенките от модните подиуми ви харесват, това не означава, че такива вежди отиват на всяко лице. Освен това, веднъж изскубани, косъмчетата на веждите порастват по-редки. С други думи, работете внимателно с пинсетата.

Повечето от дамите изглеждат най-добре, когато веждите като красиво извита дъга подчертават окото.

Как да го постигнете?

 

 

 

 

 

 • Започнете с определяне на идеалната дължина на вашите вежди. За целта прекарайте по линията на носа един молив, така че да разполови лицето ви и да фиксира началото на веждите. С втори молив под ъгъл 45 градуса отбележете края на веждите. Очертайте полученото разстояние с молив. Така ще видите кои излишни или прекалено гъсти косъмчета трябва да изскубнете.
   
 • 3а да предотвратите появата на инфекция или червени пъпчици, преди епилацията почистете с тампон с лавандулов спирт както пинсетата, така и участъка около веждите. Използвайте също и пинсета с не много остри връхчета, за да не се порежете.
   
 • Изскубете първо косъмчетата между двете вежди, като дърпате в посока на дължината на косъма. Така ще предотвратите образуването на черни точки при поникването на следващите косми.
   
 • Другото важно е крайчетата на пинцетата плътно да прилепват едно към друго - внимателно изберете инструмента. С едната ръка придържайте кожата, а с другата премахвайте косъм четата по посока на техния растеж. За да не се превърне процесът в мъчение, старайте се да не захващате няколко косъмчета наведнъж, придвижвайте се бавно.
   
 • Оформете след това веждите, като се съобразявате с естествената им посока. Изскубвайте само тези, които са по-близо до окото. Изчеткайте ги и разрешете с четчица.
   
 • Обикновено не се препоръчва да се премахват косъмчета от горната част на веждата, но ако това ще придаде по-голямо изящество на линията, няколко излишни все могат да се отстранят.


Ако сте блондинка.

Блондинките често пренебрегват грижата за веждите, тъй като натуралният светъл цвят на косъмчетата им ги прави по-незабележими. Но ако обърнат специално внимание на веждите си, те скоро ще усетят ефектната разлика.
Молив за вежди в сиво-кафяво великолепно подхожда на най-светлите жени, а на тези с по-топли златисти оттенъци на косат, им хармонира мекият кафяв цвят.
Усилията на блондинките за при даване форма на веждите са минимални, тъй като техните вежди са по-редки. Но затова пък трябва внимателно да се премахват отделно растящите косъмчета и празното между косъмчетата да се запълва с подходящи сенки или с остро наточен молив.

Ако сте брюнетка.

Брюнетките трябва с повишено внимание да се отнасят към оформянето на веждите - тъмните косъмчета лесно се забелязват. Често веждите на тъмнокосите са много гъсти в средата и редки в краищата. Те също трябва да се срешат нагоре и да се изщипят в централния сегмент, линия по линия.
Външното крайче на веждата да се стеснява постепенно, като плавно се свежда до една точка и да не е по-дебело от средата. Изберете бронзов или тъмнокафяв молив, за да придадете съвършен вид.
Използвайте черно само ако сте отявлена брюнетка.


Не рискувайте!


Никога не правете веждите радикално тънки, защото връщането към предишната форма става за не по-малко от осем седмици. При някои хора пък отделни косъмчета изобщо не порастват отново, в резултат на което се образуват не съвсем симпатични плешивини. Затова не бързайте - почиствайте веждите бавно и внимателно.

Стремете се оттенъкът на веждите ви да бъде колкото е възможно по-близък до цвета на косата, сега това е на мода. Не допускайте да са много по-тъмни, както и прекалено гъсти.

Ако сутрин нямате никакво време да оправите веждите с молив, поне ги срешете нагоре и леко ги намокрете с вода.

През деня са достатъчни сенки или безцветен гел, но вечер веждите трябва да са по-ефектни - за целта използвайте твърд молив. За да нанасяте равномерно сенките, използвайте влажен апликатор.

11.09.2006/РОЗАЛИ

 

 

 

 

 

 

22 коментарaДобави коментар »

Sandi

От Sandi17.01.2009, 15:52 ч.

Абе каквото и да ми говорите всички тия момичета на снимките са много грозни , веждите им също нищо че са модели . На някои са толкова гъсти че още малко направо една ще стане.Веждите не трябва да са нито прекалено тънки-...

Виж всички коментари за "Започвайте макиажа от веждите".

Още от "Грим"

Летен грим 2011

Летен грим 2011

Какъв летен грим е актуален през 2011? Както всяко лято, важи правилото „по-малкото е повече“. Иначе тенденциите в летния грим повеляват да заложите на ярки нюанси с неонови акценти.

Професионални грим съвети

Професионални грим съвети

Грим от професионален гримьор – почти всяка жена се е възползвала от него за специалните поводи в живота си (абитуриентски бал, сватба). Изисканите дами, които по-често посещават официални събития, по-често носят професионален грим.

Прецизно гримирани очи

Прецизно гримирани очи

Очите са огледало на душата и прозорец към света. Колкото по-изразителни, толкова по-омагьосващи. Гримирайте ги прецизно и ще подчертаете присъствието си.