Грим ефект „опушени очи“

2 коментара3/5

Привлекателността на грим ефекта „опушени очи“ е в тъмния ореол, който съблазнява и хипнотизира чрез добавяне на дълбочина и измерение. Миглите изглеждат по-дълги и по-плътни, а бялото на очите – по-бяло.


Грим ефект „опушени очи“


Ключовите думи в грим ефекта „опушени очи“ са: драматичен, мистериозен, зашеметяващ и секси. Цветната палитра е традиционните цветове за дим (сив, въглен и черен). Черната очна линия със сенки в сив металик са подходящи почти за всеки, но може да постигнете тъмния, опушен ефект с доста други нюанси на сенки за очи, като смесите тъмен или черен цвят в очната линия. Блестящите сенки имат най-добър ефект за постигане на наситеност и дълбочина. Текстурите на продуктите за грим ефекта „опушени очи“ са: кадифени, гладки и наситени.

Как да постигнем грим ефект „опушени очи“?

  • Основа: трябва да бъде перфектна, за да привлича вниманието към мрака на очите. Придържайте се към сатенен или матов завършек. Нанесете коректор там, където е необходимо. Пудрата е много важна, за да фиксира основата и да предпази от мазна лъскавина.

  • Как да постигнем грим ефект „опушени очи“?Вежди: трябва да са оформени, но не и очертани. Има достатъчно акцент в очите – ако се добави и силно очертаване на веждите, видът ви ще изглежда твърде претоварен.

  • Руж: Тъмните, драматични очи имат способност да изтеглят цвета от цялото лице, така че един лек намек за руж дава добри резултати и балансира този ефект.

  • Очи: Започнете с нанасяне на основния цвят сенки за очи (най-светлия, не твърде блестящ) по целия клепач до веждата. Нанесете следващия нюанс само над клепача, като го разнесете настрани чак до ръба на очната ябълка. Потъмнете очната ябълка, горната и долната линия на миглите, като използвате най-тъмния си цвят. Разнесете и смесете така, че да не личат краищата или слоевете. След това с мек, черен (или тъмен) молив за очна линия очертайте ръба на окото – отгоре и отдолу, колкото е възможно по-близо до линията на миглите. Колкото повече молив сложите на този етап, толкова по-тежък ще бъде опушеният ефект. Проверете дали горната и долната линия се събират във външния ъгъл на очите. Слейте тази линия с втори слой от най-тъмните ви сенки около линията на миглите и добавете малко във външния ъгъл на окото или на линията на очната ябълка, ако искате да направите очите още по-големи. Ако в определен момент решите, че цветът е станал наситен, минете отгоре с памучно тампонче или отнемете от интензивността му, като сложите малко пудра за лице. Образът се завършва с финална очна линия с молив (или течна очна линия за по-драматичен ефект) за допълнително подсилване на очертаването и спирала за мигли.

  • Устни: трябва да са бледи и обикновени. Неутрално, розово червило или гланц са достатъчни, за да подчертаят тъмните драматични очи и за запазване хармонията на лицето.

Козметични продукт за грим ефект “опушени очи”:

Сенки за очи 2 Couture Edition от колекция грим есен 2010 Dior Smoky Purple
Ултра съблазняващ, улавящ и драматичен грим. Очите са с наситен опушен черен грим за очи, с акцент сребърно ламе, фино като копринен воал от светлина, постигнат с лимитирани сенки за очи в два цвята (черно и сребърно ламе) 2 Couture Edition.

Палитра сенки за очи Les 4 Ombres de Chanel от колекция грим есен 2010 Les Contraste de Chanel
В есенната колекция грим от Chanel очите са подчертани с тъмно сиво и тъмна слива и разкриват провокативния си темперамент – Les 4 Ombres de Chanel.

Комплект Pupa – сенки за очи в 4 цвята ColorExtreme4 + молив за очи Multiply 09


Единични сенки за очи Single Eye Colour от Clarins
Обличат клепачите в интензивен цвят със сатенен, шанжанен или матов завършек. Дълготрайни, не се разтичат. Използвани са атомизирани пигменти и пудри, облечени в силикон, комбинация от различни слюди, третирани с натурални аминокиселини, перлени частици за сатенените цветове. Сенките изглаждат клепачите и подчертават младостта и сиянието на очите. Заличават несъвършенствата и признаците на умора, благодарение на многофасетна слюда серицит. Препоръчват се за всички жени, които търсят интензивни и сияйни сенки, които лесно се нанасят и са дълготрайни. Изключително фина и копринена текстура.

Палитра от 4 цвята прахообразни сенки за очи Eye Studio Quad от Maybelline NY – 16,49 лв
Ултра нежната копринена текстура се нанася лесно за постигане на изчистен хомогенен резултат. Естествени и нежни нюанси, които придават основно ударение върху лекотата и свежестта на вашата загоряла от слънцето кожа. Усещане за комфорт и цвят, който издържа с часове.
Молив за очи Define-a-line от Maybelline NY – 6,99 лв

Без размазване, по-прецизни, по-съвършени, очите ви са по-красиви отвсякога. Неговата кремообразна формула позволява да се нанася по-лесно и по-равномерно и подчертава очите ви през целия ден. Оригиналният му връх перфектно следва контурите на очите.

Четворка сенки за очи True Colour от Avon – 8,90 лв
Много гладка, покривна и лесна за разнасяне формула. Дълготрайни цветове. Формула - кремообразна пудра. Адаптират се към типа кожа.
Професионален молив за очи Jillian Dempsey от Avon – 5,90 лв

Мек молив с апликатор, подходящ за опушен грим. Нанасете линия на клепача и под долните мигли. Леко разнесете линиите със специалния накрайник на молива.


18.10.2010/Материалът подготви: Биляна Божилова

2 коментарaДобави коментар »

Penmar

От Penmar21.10.2010, 12:43 ч.

Чудесен грим за по-официални случаи!Изпъква изразителността на окото!

Виж всички коментари за "Грим ефект „опушени очи“".

Още от "Грим"

Червилото разкрива характер

Червилото разкрива характер

Дали ще изберете огнено червено, класическо бордо или натурално прасковено, всеки нюанс червило разкрива много за вашата личност, казва модния психолог Карън Пайн, автор на книгата „Mind What You Wear”.

Как да гримираме очите

Как да гримираме очите

Преди да се гримирате, почистете добре лицето си и нанесете немазен овлажняващ крем.

Есенни тенденции в грима

Есенни тенденции в грима

Есен/07 вижда жената като независима сила в своето собствено право, готова да се открои от тълпата. Тя е пълен индивидуалист и непокорен пионер.