Най-честите фон дьо тен грешки

0 коментара0/5

Кои са най-често допусканите фон дьо тен грешки и как да ги поправим. Вижте 5 често срещани фон дьо тен грешки.

Най-честите фон дьо тен грешки
 © istockphoto.com

Фон дьо тенът е перфектният грим за равен тен особено за онези от нас, които искат да прикрият белези от акне, неравен тен и други несъвършенства.

BB, CC и DD кремовете са страхотни, но те не винаги успяват да прикрият всички недостатъци на кожата.

Вижте също:

Каква е разликата между BB, CC и DD кремовете? >>>

И тогава се налага да прибегнем до фон дьо тена. Както избирането, така и нанасянето на фон дьо тена обаче са нелеки задачи и често масово се допускат грешки, които впоследствие водят до катастрофален и дори смешен външен вид. Вижте кои са най-често допусканите фон дьо тен грешки.

фон дьо тенНе избирате фон дьо тена на естествена светлина

Изкуствената светлина в козметичните магазини често е причина да изберем неправилния тон фон дьо тен. Това е най-често допусканата грешка на много жени. За съжаление обаче е доста трудно да я избегнем, защото едва ли биха ни позволили да излезем с тестер и огледало на открито, в търсене на правилния номер фон дьо тен.

Вижте също:

Съвети при избор на фон дьо тен >>>

5 натурални маски за мазна кожа >>> 

Домашни маски за суха кожа >>>

Не тествате правилно

Избирането на фон дьо тен не е никак лесно и голяма част от рпедизвикателството се крие в това, че не тестваме правилно. Повечето жени правят грешката да тестват фон дьо тена на ръката, дланта или китката. Най-добре е да тествате фон дьо тена на лицето в зоната на страните или челото. Обикновено тенът на ръцете е по-тъмен в сравнение с този на лицето и при нанасянето тази разлика може да причини комични и неприятни резултати.

Не избирате правилния тип фон дьо тен

Има различни типове фон дьо тени и всеки от тях подхожда на различен тип кожа. Често пъти хората правят грешката да не обръщат внимание на това, търсейки правилния цвят.

Вижте също:

Как да се грижим за комбинираната кожа? >>>

Ако имате суха кожа, изберете фон дьо тен с хидратиращи съставки. Комбинираната кожа изисква полу-матиращ (semi-matte) фон дьо тен, докато мазната - матиращ. 

Не слагате основа

Често допускана грешка при много дами е, че не слагат основа преди фон дьо тена. Основата действа като бариера, която преди на фон дьо тена да избледнее през деня. Често пъти през деня фон дьо тенът придобива неприятен оранжев оттенък. Това се случва, когато твърде много от pH-то от себума на кожата се смеси с цвета на фон дьо тена.

гъба за грим, beauty blender

Нанасяте фон дьо тена с ръце

Ако нямате много време за нанасяне на фон дьо тен, то със сигурност го нанасяте набързо с ръце. Това е често допускана грешка от мнозина. Правилно я да нанасяте фон дьо тена с четка или с гъба за грим. Не забравяйте накрая леко да минете лицето със салфетка или тампон за грим, за а отстраните излишния продукт. Последното правете без излишен натиск, а просто с нежно погалване върху кожата.

18.01.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Най-честите фон дьо тен грешки".

Още от "Грим"

Демакиаж – правила и съвети

Демакиаж – правила и съвети

Почистването на лицето от грим често е пренебрегвана процедура от жените, но резултатите не са толкова безобидни, колкото си мислят. Демакиаж – правила и съвети, с които да се радвате на нежна и красива кожа.

6 грим грешки, които ни състаряват

6 грим грешки, които ни състаряват

Използването на грим е нож с две остриета. Правилно нанесеният грим може да привлече всички погледи към вас. Неправилно поставеният грим обаче може да ви състари с години. Вижте кои са грим грешките, които ни състаряват.

Знаем ли всичко за грима?

Знаем ли всичко за грима?

За да се възползваме максимално от чудесата, които е в състояние да направи с нас гримът, нека проверим познанията си в тази област и да ги обогатим!