Микроблейдинг – да изпишем веждите

0 коментара0/5

Научете повече за процедурата микроблейдинг – какво представлява, какви са нейните предимства и недостатъци.

Микроблейдинг – да изпишем веждите
 © istockphoto.com/ Pinterest

Що е то микроблейдинг?

Микроблейдингът е полуперманентен грим за вежди. Ако веждите ви са редки, прекалили сте със скубането им или просто искате да уплътните цвета им, то тази процедура е точно за вас. При микроблейдинга косъмчетата на веждите се рисуват един по един за постигане на максимално естествен резултат. В най-горния слой на кожата на около 1 мм дълбочина, се вкарва пигмент с помощта на хиподермични игли, част от специална писалка.

Процедурата по микроблейдинг отнема около 2 часа, а резултатът трае между 6 месеца и година.

В началото на процедурата, преди самия микроблейдинг, се започва с очертаване на веждите с молив, който се изтрива. Тази част трае малко повече от час. Формата на веждите трябва да е индивидуална, спрямо чертите на лицето. Това е най-важната част от процедурата, защото в нея се определя формата на веждите ви за следващите месеци. Трябва внимателно да огледате веждите си, преди да се премине към следващата стъпка.

преди и след микроблейдинга

Преди да се премине към самия микроблейдинг, на веждите се нанася локален обезболяващ крем, за да се намали дискомфортът. След това се слага и друг вид упойка. Възможно е да усещате лек дискомфорт, но като цяло процедурата е безболезнена.

Най-хубавото на микроблейдинга е, че няма период на възстановяване. Веждите ще са в завършен вид веднага след процедурата. В много редки случаи се получава зачервяване, което обаче изчезва до няколко часа след микроблейдинга. Добре е след 4-5 седмици отново да се видите с професионалиста, който е направил веждите, за да провери дали възстановителният процес върви добре и няма нужда дори от минимални корекции и допълвания.

Вижте също:

Вежди според формата на лицето >>>

След микроблейдинга веждите се поддържат лесно, за разлика от другите подобни процедури.

микроблейдинг

Добре е няколко дни след микроблейдинга да пазите кожата от слънце и да не посещавате солариум. Също така не бива да разтърквате зоната на и около веждите. Може да се наложи да нанасяте вазелин на веждите, но не прекалено много.

Недостатъци на микроблейдинга

Микроблейдингът има малко недостатъци, но е добре да ги знаете, преди да преминете към подобна процедура

  • Микроблейдингът не се препоръчва са хора с диабет, а ако сте на инсулин – процедурата е напълно забранена
  • Възможно е, макар и рядко, да се появяват пъпки и отоци на мястото, те обаче отминават до няколко часа, в най-лошия случай до няколко дни
  • Процедурата е сравнително скъпа - между 200 и 400 лв. (средна цена)

27.07.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Микроблейдинг – да изпишем веждите".

Още от "Грим"

Водоустойчив грим

Водоустойчив грим

Водоустойчив грим за летния сезон. Когато слънцето силно пече, въздухът е горещ и влажен, а ние се къпем в морета и басейни, значи лятото е тук и се нуждаем от водоустойчив грим.

Перфектната палитра

Перфектната палитра

Малко са жените, които са доволни от нюанса, с който ги е дарила природата, и изпробват различни комбинации и търсят перфектната палитра, за да направят очите си по-магнетични.

Грим съвети, когато ползвате коректор

Грим съвети, когато ползвате коректор

Коректорът не е толкова често използван козметичен продукт, колкото пудрата или фон дьо тена, но предимствата му са безспорни. Вижте полезни грим съвети, когато пoлзвате коректор в ежедневната си визия.