Микроблейдинг – да изпишем веждите

0 коментара0/5

Научете повече за процедурата микроблейдинг – какво представлява, какви са нейните предимства и недостатъци.

Микроблейдинг – да изпишем веждите
 © istockphoto.com/ Pinterest

Що е то микроблейдинг?

Микроблейдингът е полуперманентен грим за вежди. Ако веждите ви са редки, прекалили сте със скубането им или просто искате да уплътните цвета им, то тази процедура е точно за вас. При микроблейдинга косъмчетата на веждите се рисуват един по един за постигане на максимално естествен резултат. В най-горния слой на кожата на около 1 мм дълбочина, се вкарва пигмент с помощта на хиподермични игли, част от специална писалка.

Процедурата по микроблейдинг отнема около 2 часа, а резултатът трае между 6 месеца и година.

В началото на процедурата, преди самия микроблейдинг, се започва с очертаване на веждите с молив, който се изтрива. Тази част трае малко повече от час. Формата на веждите трябва да е индивидуална, спрямо чертите на лицето. Това е най-важната част от процедурата, защото в нея се определя формата на веждите ви за следващите месеци. Трябва внимателно да огледате веждите си, преди да се премине към следващата стъпка.

преди и след микроблейдинга

Преди да се премине към самия микроблейдинг, на веждите се нанася локален обезболяващ крем, за да се намали дискомфортът. След това се слага и друг вид упойка. Възможно е да усещате лек дискомфорт, но като цяло процедурата е безболезнена.

Най-хубавото на микроблейдинга е, че няма период на възстановяване. Веждите ще са в завършен вид веднага след процедурата. В много редки случаи се получава зачервяване, което обаче изчезва до няколко часа след микроблейдинга. Добре е след 4-5 седмици отново да се видите с професионалиста, който е направил веждите, за да провери дали възстановителният процес върви добре и няма нужда дори от минимални корекции и допълвания.

Вижте също:

Вежди според формата на лицето >>>

След микроблейдинга веждите се поддържат лесно, за разлика от другите подобни процедури.

микроблейдинг

Добре е няколко дни след микроблейдинга да пазите кожата от слънце и да не посещавате солариум. Също така не бива да разтърквате зоната на и около веждите. Може да се наложи да нанасяте вазелин на веждите, но не прекалено много.

Недостатъци на микроблейдинга

Микроблейдингът има малко недостатъци, но е добре да ги знаете, преди да преминете към подобна процедура

  • Микроблейдингът не се препоръчва са хора с диабет, а ако сте на инсулин – процедурата е напълно забранена
  • Възможно е, макар и рядко, да се появяват пъпки и отоци на мястото, те обаче отминават до няколко часа, в най-лошия случай до няколко дни
  • Процедурата е сравнително скъпа - между 200 и 400 лв. (средна цена)

27.07.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Микроблейдинг – да изпишем веждите".

Още от "Грим"

Оранжево за добро настроение

Оранжево за добро настроение

В лошо настроение сте или се чувствате уморени, тенът ви е повехнал, вземете четчицата за гримиране и изберете оранжевия цвят.

При поставяне на грим  не трябва...

При поставяне на грим не трябва...

Десет неща, които не трябва да правите когато си поставяте грим!

Да прикрием недостатъците!

Да прикрием недостатъците!

Почти всяка жена има по някой недостатък, който й се иска другите да не забелязват: малка пъпка, грозно петно, тъмни кръгове, бръчки около очите...