Когато слагаме спирала - полезни съвети

1 коментар0/5

Кои са полезните хитринки и съвети, които всяка жена трябва да знае за привидно най-лесния за нанасяне грим продукт? Вижте някои любопитни идеи, които се надяваме да са ви полезни. Когато слагаме спирала - полезни съвети

Когато слагаме спирала - полезни съвети
 © istockphoto.com

Спиралата е може би най-популярният козметичен продукт сред жените. Спиралата е достъпна като цена, нанася се лесно и помага за подчертаване на естествената красота и очите. Колкото и да ви се струва лесно обаче, има някои правила и съвети за нанасянето на спирала, които е добре да знаете.

 

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНАТА СПИРАЛА?

Първото и най-важно нещо е спиралата да е качествена. В противен случай може да причини зачервяване на очите или други по-сериозни проблеми.

Ако искате спиралата ви да издържи цял ден, или пък ви очаква ден на жега или влажно време, заложете на водоустойчива спирала, която ще ви помогне да запазите магнетичния си поглед през целия ден.

Изборът на цвят е елеменатарен. Няма как да сгрешите с черна спирала за очи. Ако обаче имате по-светла кожа и коса, опитайте с кафява спирала. Цветните спирали са по-предпочитани за свободното време и рядко виждаме някой да ги носи в ежедневието.

 

ВАЖНО: СПИРАЛАТА ТРЯБВА ДА ПОДМЕНИ НА 2-РИЯ ДО 3-ТИЯ МЕСЕЦ СЛЕД ОТВАРЯНЕТО

 

грим козметиката

ВИЖТЕ СЪЩО:

Какво трябва да знаем за козметиката исрокът на годност>>>

 

 

Ако забележите, че спиралата ви е започнала да се сгъстява/ изсъхва, а нямате възможност да си купите нова, опитайте следния трик: Затворете плътно спиралата и я потопете за около 5 минути в чаша с гореща вода.

Когато пък спиралата ви вече е за изхвърляне, измийте четката и можете да я използвате за разресване на веждите - една от най-популярните хитринки на beauty блогърките.

грим, жена

 

ВИЖТЕ СЪЩО:

Как да се грижим за четките за грим и за гримовете си>>>

 

 

КОГАТО НАНАСЯМЕ СПИРАЛА - ПРАВИЛА И СЪВЕТИ

Когато вадите четката на спиралата избягвайте да я изваждате напълно и пак да я пъхате много пъти подред, защото така спиралата ще изсъхне по-бързо. Вместо това раздвижете четката вътре няколко пъти, докато на нея попадне достатъчно от продукта.

След като извадите четката, задължително отстранете излишния продукт от върха на четката. В противен случай моглите ви ще се сплъстят и по тях ще има неравномерно струпване на продукта.

Противно на митовете, няма значение дали ще нанасяте спиралата първо в основата на миглите или на върха. Въпреки това повечето beauty блогърки и гримьори препоръчват да започвате от основата, за да избегнете появата на малките черни точици в основата на косъмчетата.

Нанасяйте спирала първо на горните мигли. Изправете глава и гледайте напред. Нанесете спиралата с плавни движения, докато получите желаните на вид мигли. Не слагайте повече 2-3 слоя спирала, за да имат миглите максимално естествен вид.

спирала

Следват долните мигли. Преди да нанесете спирала там, уверете се, че миглите на горния клепач са засъхнали. След това наведете леко главата надолу и нанесете един слой спирала. За да избегнете попадане на спирала върху кожата, поставете под миглите парче хартия, салфетка и дори банкова/ лична карта. Препоръчително е да не слагате повече от един слой спирала на долните мигли, за да не изглеждат изкуствено. Някои гримьори дори съветват да не се слага изобщо спирала долу, за да се избегне постигане на "кукленски" ефект.

Важна роля при нанасянето на спирала има и начина, по който държите четката. Дръжте четката хоризонтално, за да са миглите ви по-плътни. Ако искате да издължите миглите една по една, дръжте четката вертикално. За да са леко извити миглите ви, започнете да нанасяте спирала от основата и малко след като се започнали задръжте четката на едно място и съвсем леко притиснете.

Ако искате миглите ви да изглеждат по-плътни, съчетайте поставянето на спирала с поставянето на очна линия. Черна очна линия (или черен молив) в основата на миглите ще помогне за плътността на миглите и за завършения вид на грима ви.

очна линия

 

ВИЖТЕ СЪЩО:

Очна линия за изразителни очи. Полезни съвети и идеи >>>

 

19.10.2016/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

Pipilandiya

От Pipilandiya20.10.2016, 12:04 ч.

Много полезна информация! Благодаря! :)

Виж всички коментари за "Когато слагаме спирала - полезни съвети".

Още от "Грим"

Очна линия за изразителни очи

Очна линия за изразителни очи

Очната линия е неостаряваща класика в грима, която напоследък засилва позициите си. Очната линиия прави очите по-изразителни и магнетични, но често дамите срещат трудности с нанасянето й. Вижте няколко полезни съвета за работа с очна линия.

Прецизно гримирани очи

Прецизно гримирани очи

Очите са огледало на душата и прозорец към света. Колкото по-изразителни, толкова по-омагьосващи. Гримирайте ги прецизно и ще подчертаете присъствието си.

Как да се грижим за устните

Как да се грижим за устните

Несъмнено всяка жена мечтае да има неустоими устни, сочни и обемни, наситени с цвят, примамващи мъжките погледи. Това е постижимо с малко повече усилия и търпение.