Когато нанасяме руж - правила и съвети

0 коментара0/5

Ружът е последният щрих, който нанасяме, когато се гримираме. С руж гримът може да придобие завършен вид или да ви превърне в огледален образ на руска матрьошка. Когато нанасяме руж - вижте полезни правила и съвети.

Когато нанасяме руж - правила и съвети
Когато нанасяме руж - правила и съвети © iStockPhotos.com

Много дами пренебрегват ружа, защото не са достатъчно сигурни в себе си, че могат да го нанесат правилно, или пък не виждат ролята му в грима. Истината е, че ружът може да направи така, че кожата ви да изглежда по-здрава, по-млада и по-свежа, като придаде лека, загадъчна руменина. Освен това, ако кожата ви е по-бледа или пък сте склонни към анемия, тогава с руж прикривате проблема. 

Важно е обаче да знаете кога и как да го нанасяте - най-честата грешка при работата с руж е, че той не е добре разнесен по кожата на лицето. Другият популярен проблем е неподходящо избран цвят, който не отговаря на тена ви.

Съвет: Ако не знаете какъв цвят руж да си купите, тогава леко щипнете бузите си, за да се появи естествената ви руменина, и потърсете руж в нюанс, който се доближава най-близо до нея.

Добави описание

От значение е също с каква текстура е ружът. Например, руж тип пудра е подходящ за всеки тип кожа, затова е практичен избор. Освен това се нанася лесно, като тук е по-добре да използвате специална четка. Руж с кремообразна текстура е по-подходящ за дамите със суха кожа и е по-добре да бъде разнесен с помощта на пръсти.

Съвет: Много жени се притесняват да не прекалят с количеството руж и по този начин да развалят грима. Първо, имайте предвид, че когато се движите, се появява вашата естествена руменина, кожата може леко да се запоти и така, ако сте сложили по-малко руж, той ще изчезне и ефектът му ще се изгуби. Второ, ако все пак се случи да забележите, че ружът е в повече, тогава нанесете корекции. При руж тип пудра това става с помощта на четка и разнасянето му по кожата на лицето. При кремообразните обаче трябва да изтриете грима и да започнете отначало.

Добави описание

Що се отнася до цветът на ружа, не забравяйте, че по-светлите нюанси са подходящи за ежедневен грим, а по-тъмните - за по-драматичен вечерен грим. Ако кожата ви е по-бледа, изберете руж в нюанс на розовото. За жените с по-мургав цвят пък по-подходящ е ружът в нюанс на бронзово или теракота. Прасковените нюанси са универсални, независимо от цвета на кожата.

Нанасянето на ружа е една от най-сложните задачи за непрофесионалните гримьори. Тук трябва да вземете предвид формата на лицето. При кръгло лице слагате руж като следвате мислено линията по продължението на носа. За квадратно лице пък нанасяте руж в долната част на бузите и след това разнасяте нагоре и навън. Ако пък сте с издължено лице, тогава нанесете руж върху триъгълника на бузите и разнесете към ушите.

Добави описание

Съвет: В топли дни и при влажно време слагайте по-малко руж.

11.09.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Когато нанасяме руж - правила и съвети".

Още от "Грим"

Различна вечер – различен грим

Различна вечер – различен грим

В коледната и новогодишната нощ всяка жена иска да бъде особено красива. Подходящият грим ще допринесе за това. За предстоящата празнична нощ наблегнете върху грима на очите. Експериментирайте смело!!!

Грим като на Хелън

Грим като на Хелън

Коя Хелън? Първата дама на „Cosmopolitan“ - Хелън Гърли Браун. Защо Хелън? Защото въпреки възрастта си винаги изглежда перфектно. Как го постига? С безупречен грим.

Звездни грим съвети от Пепа Стоянова

Звездни грим съвети от Пепа Стоянова

Добрият грим е финален щрих към естествената красота и незаменим за прикриване на несъвършенствата. Направен от професионалист, гримът се превръща в основа на съвършенството. Звездни грим съвети от Пепа Стоянова.