Какво е хайлайтър и как да го ползваме?

2 коментара0/5

Хайлайтър е един от козметичните продукти, които наскоро започна да придобива популярност у нас. Какво е хайлайтър, какви са предимствата от ползването му и как се нанася – вижте нашите полезни съвети.

Какво е хайлайтър и как да го ползваме?

Защо да ползвате хайлайтър?

Основа за грим, пудра, бронзант, фон дьо тен, а сега и хайлайрър – с какво той е по-различен от изброените продукти. Хайлайтърът не е от такава необходимост от каквато е дневният крем например или основата за грим, но ако го ползвате, определено ще забележите предимствата му.

С негова помощ скривате пигментни петна, тъмни кръгове и торбички под очите, правите тена на лицето равен, а кожата ви изглежда по-млада и жизнена. Освен това този продукт има способността да подхранва и хидратира кожата, като по този начин я заздравява. Идеята на хайлатъра е да нанесе корекции по лицето – затова се поставя и само в определени зони, а не по цялото лице.

Добави описание

Когато купувате хайлайтър

Когато избирате хайлайтър, трябва да прецените с каква текстура го търсите – кремообразен, прахообразен или течен. Изборът зависи от това на каква база са останалите ви козметични продукти. Бъдете внимателни и с нюансите. Подобно на пудрата и фон дьо тена, хайлайтърът също се предлага в различни отенъци. В зависимост от естествения ви цвят на кожата, както и от проблемите, които искате да скриете, се ориентирате към определена гама.

Например, прасковените нюанси се препоръчват, ако искате да скриете пигментни петна по мургава кожа. Кремави цветове са идеални са прикриване на торбички под очите, а розовеещите хайлайтъри скриват тъмни кръгове под очите на прасковена кожа. Избирайте светли тонове, ако имате бледа кожа и искате равномерен тен.

Добави описание

Какъв е ефектът на хайлайтъра?

С хайлайтър създавате условия, при които светлината се отразява в кожата, така че лицето изглежда по-сияйно, без обаче да блести както при бронзанта. Поставя се на определи места по лицето – там, където се очаква светлината да ви озари.

Поставете хайлайтър под извивката на веждите, за да подчертаете очите. По този начин те изглеждат по-големи, освен това се променя и формата на лицето, ако то е топ овално или обърнат триъгълник. Хайлайтър под веждите омекотява техните извивки и отвлича вниманието от не на място показващи се косъмчета.

Хайлайтър във вътрешния ъгъл на очите ще ви помогне да изглеждате по-бодра и жизнена. Освен това се използва и като трик при опушения грим. Може да го ползвате и като основа преди сенките, ако го поставите в центъра на клепача.

В случай, че искате да акцентирате върху устните и да ги направите да изглеждат по-плътни, отколкото всъщност са, тогава поставете хайлайтър на брадичката и над горната устна точно на сърцевидната линия. Хайлайтър върху носа пък го прави да изглежда по-прав.

Хайлайтър може да сложите и на скулите, ако искате да изравните тена, да направите лицето да изглежда по-слабо, да направите кръглото или квадратното лице да изглежда по-издължено. Продуктът се слага по диагонал на скулите, а около него след това разнасяте пудра или бронзант.

18.02.2015/ Христина Спасова

2 коментарaДобави коментар »

maider

От maider21.02.2015, 16:03 ч.

Извинявам се, но без да искам натиснах изпращане... с помощта на хайлатър и тъмна пудра могат визуално да се скрият дефекти, напр. носът да изглежда по-малък.

Виж всички коментари за "Какво е хайлайтър и как да го ползваме?".

Още от "Грим"

Прецизно гримирани очи

Прецизно гримирани очи

Очите са огледало на душата и прозорец към света. Колкото по-изразителни, толкова по-омагьосващи. Гримирайте ги прецизно и ще подчертаете присъствието си.

Фон дьо тен за безупречен тен

Фон дьо тен за безупречен тен

С какъв фон дьо тен се постига безупречен тен на лицето? Висококачествен продукт, който прикрива всички несъвършенства, прави кожата гладка и сияйна, като междувременно я защитава. Как да изберем фон дьо тен?

Как да изберем перфектното червило?

Как да изберем перфектното червило?

Устните са една от най-привлекателните части на лицето. Затова е много важно как ще ги подчертаете. Откриването на перфектното червило понякога е въпрос на късмет, освен ако не знаете за какво да гледате когато го избирате. Днес ще ви дадем няколко полезни съвета как да изберете перфектното червило.