Как да си направим опушен грим?

0 коментара0/5

Опушените очи са най-често срещаният избор за вечерен грим, тъй като придават на погледа повече магнетизъм. Вижте как да си направите опушен грим стъпка по стъпка.

Как да си направим опушен грим?

Какво ви трябва за опушен грим?

Не е нужно да сте професионалист, за да си направите опушен грим - достатъчно е да разполагате с правилното „оборудване“ и да следвате стъпките и съветите на гримьорите, за да се справите с тази задача.

Като за начало ви трябват поне 3 вида четки – две стандартни четки за грим (една със средно голям и една с по-малък апликатор) и една четка със скосен ъгъл. Трябват ви още молив за очи или очна линия. Някои използват също индийски каял (или още въглен за очи), тъй като е с по-мека текстура от молива.

За опушен грим разбира се ви трябват и сенки – между 2 и 4 цвята в зависимост от ефекта, който търсите. Стандартно ви трябват едни сенки в неутрален цвят, едни средно тъмни и едни в много тъмен нюанс. Някои добавят и блясък като допълнение към опушените очи. Що се отнася до цветовете, грешно е да мислите, че само черното и сивото са подходящ избор. Красив опушен грим се получава също с помощта на лилаво, зелено, синьо, кафяво и металически нюанси.

Добави описание

За опушени очи ви трябва също хубава спирала, с която да нанесете финални щрихи.

Имайте предвид, че с опушените очи гримът ви не се изчерпва. Желателно е да сложите и малко руж на скулите, особено ако сте с по-бледа кожа. Внимавайте с цвета на червилото. Тъй като опушеният грим поставя акцент в горната част на лицето, хубаво е устните да са в по-неутрален цвят (бледорозово или прасковено), за да не се „бият“ с подчертания поглед.

Добави описание

Как да си направим опушен грим

В зависимост от типа опушен грим, на който сте се спрели, има различни стъпки. Но ето кои са те в най-общ план:

Стъпка 1 – поставете някаква основа на клепача – може да е основа за сенки, фон дьо тен или пудра. Целта е гримът да се задържи по-дълго време, без да се размаже.

Стъпка 2 – не винаги е задължително, но в повечето случаи, линията на клепача плътно под и над миглите се очертава с тънък молив.

Стъпка 3 – идва ред на сенките. Първо покривате целия клепач с по-светли сенки. След това малко над миглите и във външния ъгъл на клепача поставяте сенки в по-тъмен нюанс. Накрая във външния ъгъл слагате сенки в най-тъмния цвят. Помнете, че вътрешният ъгъл на очите трябва да остане по-светъл, в контраст с външния.

Добави описание

Стъпка 4 – смесвате отделните сенки с помощта на апликатор или внимателно с показалец, така че да не личат контурите на отделните пластове.

Стъпка 5 – ако ще поставяте очна линия, сега е идеалният момент. Същото важи и ако сте решили да извиете миглите.

Стъпка 6 – нанесете 2 или 3 пласта черна спирала за мигли.

В края на вечерта задължително почистете лицето от тежкия грим.

Добави описание

09.01.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да си направим опушен грим?".

Още от "Грим"

Какво издава формата на червилото ти?

Какво издава формата на червилото ти?

Забелязали ли сте, че червилото на всяка жена има различна форма след определено време на използване. Какво издава тази форма, проверете с този забавен тест. Какво издава формата на червилото ти?

Грим съвети за дами, които носят очила

Грим съвети за дами, които носят очила

Дамите, които носят очила трябва да помнят, че гримът трябва да се комбинира с рамките, а не да контрастира с тях. Ето какво трябва да знаят жените с очила, когато се гримират, за да постигнат изразителен и зашеметяващ външен вид:

5 грешки, които допускаме с молива за очи

5 грешки, които допускаме с молива за очи

Моливът за очи е сред най-обичаните козметични продукти, дори и за дамите, които не обичат да се гримират. Вижте кои са най-често срещаните грешки при употребата му и как да ги избегнете: