Как да избереш перфектното червило за теб?

0 коментара0/5

Вместо да инвестирате в цял арсенал от гримове, понякога е достатъчно само да откриете подходящия цвят червило за вас. Как да изберете перфектното червило за вас и с какво трябва да се съобразявате - вижте нашите полезни съвети.

Как да избереш перфектното червило за теб?
Как да избереш перфектното червило за теб? © iStockPhotos.com

Червило според цвета на кожата

Важно е да съобразите нюанса на червилото с цвета на кожата ви. Например, ако сте с много бледа кожа, тогава идеални за вас за "плодовите" цветове (черешово, малинено червено) и оранжевеещите нюанси. А ако искате нещо по-драматично, тогава заложете на бордо.

Ако имате светла кожа избирайте контрастни цветове и ярки нюанси на червеното, оранжевото и розовото.

За дамите с малко по-мургава кожа по-подходящи са цветове като пепел от рози, телесни нюанси или тъмнолилаво. В случай, че имате тъмен цвят на кожата, тогава заложете на нюанси на кафявото, лилавото или пък изберете червило в цвят марсала.

Добави описание

Червило според цвета на очите

Някои гримьори съветват да съобразявате цвета на червилото с този на очите ви. Тъмният цвят на ирисите си отива с розови устни. Сините очи пък си пасват отлично с червило в цвят корал. А за дамите със зелени очи или пък много светлокафяви, тогава заложете на черешови устни.

Червило според цвета на косата

Цветът на червилото в комбинация с този на косата може да създаде изцяло нов имидж. Най-подходящият избор за червенокосите са нюансите на виолетовото. За кестенявите коси избирайте червило в гамата на оранжевото, червеното или по-тъмно лилавото. За русокосите дами най-добрият избор е червило в нюанс на розовото.

Червило според естествения цвят на устните

Много пъти се пренебрегва фактът, че устните също имат естествен цвят, на базата на който червилото може да изпъкне или да бледнее. Например по-бледи устни вървят отлично с червило в нюанси на кораловото и черешовото. По-розовеещи устни си отиват с нюанси на оранжево и розово.

Добави описание

Други полезни съвети

  • Винаги имайте предвид, че тъмните цветове при червилата правят устните по-малки, а по-светлите нюанси съответно ги правят по-плътни.
  • Когато не сте сигурни в цвета, по-добре изберете червило с по-кремообразна текстура, отколкото с повече блясък.
  • Днес моливът за устни вече не е задължително да се съчетава с цвета на червилото. По-скоро се избират нюанси, които да се сливат с естествения цвят на устните.

 

 

 

21.08.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да избереш перфектното червило за теб?".

Още от "Грим"

Тайната на безупречния тен - I

Тайната на безупречния тен - I

От векове нежния пол прибягва до услугите на различни козметични средства за да се сдобие с кадифено равен тен на лицето.

Гримът на 20, 30, 40

Гримът на 20, 30, 40

Много жени правят една и съща грешка - години наред се гримират по еднакъв начин и купуват едни и същи козметични продукти.

Drama queen

Drama queen

Топ визажистите ни съветват: нека да погледнем на драматичният поглед като аксесоар.