Грим съвети за сини, зелени и пъстри очи

0 коментара0/5

Кои са подходящите и кои неподходящите сенки за сини, зелени и пъстри очи? Кои са подходящите цветове спирала, очна линия и молив. Вижте нашите грим съвети за сини, зелени и пъстри очи.

Грим съвети за сини, зелени и пъстри очи
 © istockphoto.com

Грим съвети за сини очи

Студени, но много магнетични, сините очи няма как да останат незабелязани, независимо с грим или не. Често пъти сините очи нямат нужда да бъдат гримирани, за да са красиви.

Ако обаче все пак сте решили да гримирате сините очи, вижте няколко полезни съвета на какво да наблегнете и какво да избягвате.

Светло лилавите и светло бежовите нюанси ненатрапчиво помагат на сините очи да изпъкнат с естествената си красота. Ако обичате по-яркия и авантюристичен грим, гримирайте сините очи с оранжеви или бронзови сенки за очи, изберете топли цветове, които да балансират студеното синьо излъчване. Преливащият грим в топли цветове също е подходящ.

Вижте също:

Златни правила при слагането на сенки >>>

Красиви съвети за дами, които не обичат много грим>>>

Повечето гримьори препоръчват на хората със сини очи да избягват сини сенки, защото се получава кичозен и неестествен вид, особено ако гримът е непрофесионален. Ако все пак искате сини сенки за очи, заложете на син нюанс, различен от този на очите. Светло сини очи с тъмно сини сенки и обратното.

Семпла офис визия за сини очи можете да постигнете с много бледи сенки за очи. Матовият грим също е идеален за сини очи.

Дискретно нанесената очна линия подчертава сините очи, без да ги смалява, както би станало с черната очна линия. Повечето гримьори също така предпочитат да не нанасят молив за очи на долните клепачи, за да не смаляват окото.

Използвайте много светли тонове, за да внесете блясък в очите. Бял молив около вътрешните ъгли на клепачите чудесно ще очертае подобно на рамка очите ви.

Вижте също:

Грим съвети за дами с очила >>>

Съвети за траен грим >>>

грим съвети

Грим съвети за зелени очи

На зелените очи отива почти всеки нюанс в цветната палитра. Често променящи се от светлината, с цветни петънца на ирисите, зелените очи са сравнително лесни за гримиране. 

Най-подходящият вечерен грим за зелени очи е в лилави тонове. Опушени зелени очи с лилави сенки изглеждат секси и загадъчни. Подходящи са също така са дълбоките сиви тонове. Избягвайте опушения грим в черно, както и светло сивите сенки за зелени очи.

За дневния грим подходящите тонове са светло розово, бежово, кафяво и дори червеникаво-кафяво, което е един от най-трудните цветове за сенки за очи. На зелените очи подхождат топли цветове, затова бронзовите и медните сенки за очи ще помогнат за изпъкване на зеления цвят на очите. Същият е и ефектът от дискретно нанесената виолетова очна линия или виолетов молив за очи.

Грим съвети за пъстри очи

Пъстрите очи са едни от най-трудните за гримиране, макар да им отиват страшно много цветове, като може би най-подходящи са бежово-кафявите тонове, но нищо твърде наситено. Те помагат за подчертаване на кафявата нотка на пъстрите очи, правят ги по-дълбоки и изразителни.

За да акцентирате върху жълто-зелените точици в ириса на пъстрите очи, добавете съвсем малко златен блясък към тях.

Бежовото и карамелените нюанси чудесно подчертават зелените нотки в пъстрите очи. А светлите розови нюанси са идеални за романтична визия.

Избягвайте да гримирате пъстрите очи с наситени сини сенки за очи. Ако все пак искате да използвате синьо, залагайте само на един нюанс синьо.

29.03.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Грим съвети за сини, зелени и пъстри очи".

Още от "Грим"

Професионални грим съвети

Професионални грим съвети

Грим от професионален гримьор – почти всяка жена се е възползвала от него за специалните поводи в живота си (абитуриентски бал, сватба). Изисканите дами, които по-често посещават официални събития, по-често носят професионален грим.

Основа за грим за свеж тен

Основа за грим за свеж тен

Ползването на основа за грим не е просто тренд в козметичната индустрия. Базата за грим (праймер) създава гладка и равна повърхност на кожата, заглажда фините линии и неравностите по кожата и подготвя лицето за нанасянето на фон дьо тен.

Когато нанасяме руж - правила и съвети

Когато нанасяме руж - правила и съвети

Ружът е последният щрих, който нанасяме, когато се гримираме. С руж гримът може да придобие завършен вид или да ви превърне в огледален образ на руска матрьошка. Когато нанасяме руж - вижте полезни правила и съвети.