Грим съвети за кафяви очи

0 коментара0/5

Дълбоки, топли и нежни. Кафявите очи са най-често срещаните сред българките. Затова и решихме да съберем полезни съвети и грим идеи за кафявите очи.

Грим съвети за кафяви очи
 © istockphoto.com

Предимството на кафявите очи, когато говорим за грим, е, че на тях им отива почти всеки цвят сенки за очи. Кафявото е топъл цвят, затова лесно може да се комбинира както с топли, така и със студени цветове; както със светли нюанси, така и с по-тъмни.

Разбира се, че съвети не можем да дадем само въз основание на цвета на очите. Трябва винаги да се взима предвид и формата на окото, повода, на който сте поканени, както и останалата част от тоалета ви. Днес обаче ще се концентрираме само върху съветите за грим, свързани с цвета на очите. Посвещаваме следващите редове на всички дами с дълбоки, топли кафяви очи.

 

Припомнете си нашите полезни съвети за грим:

Грим според формата на очите >>>

Съвети за грим с очна линия >>>

10 грим тенденции за пролет/лято 2016 >>>

Добави описание

Всеки цвят има безброй нюанси особено когато говорим за уникалността на човешкото око. За да говорим за грим съвети обаче, най-условно гримьорите разделят кафявите очи на три групи - тъмно кафяви (в този случай очите са наситено кафяви към черни), кафяви и светло кафяви. Светло кафявите очи често са "изпъстрени" с малки контрастиращи точици и чертички - понякога златни, понякога зелени, понякога дори черни.

Кои цветове и нюанси сенки са подходящи според кафявото на очите?

Тъмно кафяви очи: За този нюанс на кафявото гримьорите препоръчват да залагате на тъмни цветове сенки за очи. Друг подходящ вариант са средно светлите нюанси на различни цветове. Съветът на гримьорите е хората с тъмно кафяви очи да избягват ярките светли цветове.

Кафяви очи: На този цвят очи отиват почти всички цветове. Подходящи идеи за грим на кафявите очи са виолетово, зелено, бронзово.

Светло кафяви очи: Както вече споменахме, светло кафявите очи често са изпъстрени със зелени или златисти точици или чертички. Когато избирате грим за светло кафявите очи, съобразете се точно с това. Ако в ириса ви има жълто-златисти "пръски", подчертайте ги като към грима добавите златно или жълто. Добре е да съчетаете жълтото или зеленото с тъмен или неутрален грим за по-балансиран краен резултат.

грим кафяви очи

Бързи грим съвети за кафяви очи

Добър начин да подчертаете кафявите очи, независимо от нюанса им, е като изберете сенки с повече седеф. Те ще отворят оптически окото и ще подчертаят цвета. Блясъка на сенките за очи със седеф балансира чудесно топлия кафяв цвят на очите.

Подобен ефект има белият молив за очи нанесен от вътрешната страна на клепача.

Нестандартен, но чудесен избор за силен грим за кафяви очи са лилаво и тъмно синьо. Недостатъкът е, че за да се получи приятен резултат, трябва да сте наистина добри в нанасянето на сенки за очи. В противен случай, вероятността за катастрофален резултат, е много голяма.

Добави описание

Ако имате кафяви очи, препоръчваме ви да избягвате да използвате червени сенки за очи или каквито и да е нюанси на червеното като част от грима си.

Често пъти кафявите очи се подчертават чудесно от силен грим - най-често различни варианти на опушения грим.Има нещо важно, когато говорим за опушен грим - уверете се, че няма да прекалите с останалата част от грима. Силно подчертаните очи, трябва да се допълнят от не толкова ярко червило - бежово или нежно розово, а ружът трябва само дискретно да подчертава скулите.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Грим съвети за кафяви очи".

Още от "Грим"

Булка през лятото: 5 грим съвета

Булка през лятото: 5 грим съвета

За какво трябва да внимават дамите, които са булки през лятото, по отношение на грима. Вижте няколко полезна съвета за онези, които ще са булки през лятото. Прочетете нашите 5 полезни съвета

Перфектната палитра

Перфектната палитра

Малко са жените, които са доволни от нюанса, с който ги е дарила природата, и изпробват различни комбинации и търсят перфектната палитра, за да направят очите си по-магнетични.

Грим есен 2011

Грим есен 2011

Какви са тенденциите в грима за есен 2011? Естествена визия, вамп устни, дебели вежди, опушени очи и в различни цветове, лястовичи очи и оранжев поглед – топ 6 грим тенденции за есен 2011.