Грим съвети за дами, които носят очила

0 коментара0/5

Дамите, които носят очила трябва да помнят, че гримът трябва да се комбинира с рамките, а не да контрастира с тях. Ето какво трябва да знаят жените с очила, когато се гримират, за да постигнат изразителен и зашеметяващ външен вид:

Грим съвети за дами, които носят очила
Грим съвети за дами, които носят очила © iStock

Първото нещо, което можете да направите и което повечето консултанти в оптиките препоръчват е да изберете антирефлексни стъкла. Причината е, че са прозрачни и намалявате максимално отражението, което се получава от светлината. 

Ако имате късогледство, вашите лещи ще са склонни да правят очите по-малки. Ето защо е необходимо да поставяте очната линия или молива за очи много внимателно като наблегнете на външния ъгъл на окото.

Никога не нанасяйте молив по дължината на долния клепач, тъй като това смалява още повече окото.

След това нанесете спиралата – подходящо е да използвате такава за обем, като я наслоите върху миглите, минавайки с четката поне два пъти, за да постигнете по-голяма изразителност на погледа.

Добави описание

Ако страдате от астигматизъм и/или далекогледство, лещите на очилата ви ще действа като увеличителна лупа, което означава, че ще правят очите да изглеждат по-големи. Това от една страна е предимство, но от друга недостатък, тъй като всяко несъвършенство на грима ви ще бъде подчертавано.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Съвети за по-траен грим

Ето защо е препоръчително, когато поставяте сенки, да използвате четки с различна форма, които да дозират количеството продукт и да го поставят върху клепача равномерно. Важно е да поставяте спиралата много внимателно, за да се получат добре разделени мигли без неприятни слепвания. Избягвайте брокатените сенки, които ще изпъкват прекалено много. Вместо тях заложете на матовите и сатенени нюанси, които са по-дискретни и няма да се набиват на очи.

Общи препоръки за жените, които носят очила

  • Винаги използвайте хидратиращи продукти за зоната около очите. Както вече споменахме, жените с далекогледство носят очила, които увеличават тази зона от лицето, което автоматично означава, че умората и ранните бръчици са много по-явни.
  • Гримът върху очите никога не трябва да излиза извън рамката на очилата, защото така рискувате да се създаде грозен панда ефект.
  • Използвайте коректор с блестящ ефект, нанасяйте не само за да прикриете тъмните кръгове, но и за да подчертаете вътрешния ъгъл на окото.

Добави описание

  • Внимавайте с цветните сенки, когато рамките на очилата ви са в ярък нюанс. Контрастът в повечето случай ще има по-скоро комичен, отколко стилен ефект. Ако не сте сигурна, какъв цвят да изберете, заложете на семплата черна очна линия или молив за очи.  Можете да експериментирате смело с цветовете, ако очилата ви са с прозрачни или черни рамки. Винаги обаче се съобразявайте с цвета на тена и ириса на окото.
  • Рамките на очилата неизменно подчертават веждите. Ето защо е важно те да са добре оформени.  Поставянето на светли сенки за очи – слонова кост, бежаво или сметана над клепача създава светла точка, която да направи погледа по-магнетичен.
  • Ако миглите ви са по-дълги не забравяйте, преди да нанесете спирала, да ги извиете, за да избегнете досадното допиране до стъклата.
  • Що се отнася до червилото – всичко е позволено. Независимо от цветът и формата на рамките, комбинацията на очила и ярко червило е наистина стилно и ефектно решение както в ежедневието, така и за специални поводи.

Как да коригирате несъвършенствата в грима

Ако не виждате добре без очила неизменно се случва да направите грешка, докато поставяте ежедневния грим. Ето как може да коригирате някой често допускани грешки:

Добави описание

За да коригирате спиралата или да премахнете петно от очна линия, можете да използвате памучен тампон, напоен с крем за лице.

Ако сенките ви се нуждаят от корекция, можете да използвате същия „мръсен” памучен тампон и да го потопите в избраните сенки. По този начин може да туширате клепача дори под очилата. 

05.01.2017/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Грим съвети за дами, които носят очила".

Още от "Грим"

Магнетичен поглед с молив за опушен грим

Магнетичен поглед с молив за опушен грим

Уникалният молив за опушен грим на Golden Rose е всичко, от което се нуждаете, за да постигнете магнетичен поглед.

Гримът на есента

Гримът на есента

За сезон есен/зима 2008-2009 в грима доминират няколко стила - от новаторски и екстравагантни до класически и ежедневни.

Грим според формата на лицето

Да се гримираме сами за празниците

Декември е един от месеците, пълен с празници. Трябва да започнете да мислите за празничната си визия - прическа, тоалет и не на последно място... грим. Ако предпочитате да се грижите за грима си сами, вижте нашите съвети за грим в домашни условия.