Грим съвети, когато ползвате коректор

0 коментара0/5

Коректорът не е толкова често използван козметичен продукт, колкото пудрата или фон дьо тена, но предимствата му са безспорни. Вижте полезни грим съвети, когато пoлзвате коректор в ежедневната си визия.

Грим съвети, когато ползвате коректор
Грим съвети, когато ползвате коректор © iStockPhotos

Защо да ползвате коректор?

Много жени си задават този въпрос, тъй като сравняват продукта с ефекта, който има фон дьо тенът. Коректорът прави кожата по-гладка и сияйна, освен това я подхранва и хидратира. Използва се за прикриване на несъвършенства по кожата, които фон дьо тенът самостоятелно може и да не успее да "маскира".

>>> Съвети при избор на фон дьо тен

Например, може да разчитате на коректор, ако искате да скриете тъмни кръгове под очите, големи пори, петна по кожата, обриви, пъпки и други подобни кожни раздразнения. Някои го използват и като база, с помощта на която изравняват тена на кожата на лицето. Други - като подготовка за фон дьо тена, макар че коректорът може да се нанася както преди, така и след него.

Добави описание

Какъв коректор да изберете?

Първият грим коректор е пуснат в продажба в края на 30-те години на миналия век и се е предлагал само в една разновидност. Днес обаче на пазара е пълно с коректори, които имат различни функции и текстура, така че да са ви максимално полезни в зависимост от корекцията, която искате да нанесете.

Добави описание

Важно е преди да купите коректор, да вземете предвид какъв тип кожа имате.

 • Течен коректор - използва се за нормална или чувствителна кожа, има по-слабо покритие в сравнение с коректорите с друга текстура, използва се за прикриване на сенки под очите или бръчки.
 • Коректор стик - има по-плътна текстура и се използва предимно за нормална или суха кожа, отличава се с добра покривност.
 • Кремообразен коректор - препоръчва се за суха или комбинирана кожа, в никакъв случай не го използвайте при мазна кожа

Съвет: Ако имате склонна към омазняване кожа, заложете на коректор стик или на течен.

Добави описание

Друго, за което трябва да внимавате, е с каква функция купувате коректора. В зависимост от поставената му задача, коректорът изглежда по различен начин:

 • Коректор с лавандулов цвят се използва при жълтееща кожа.
 • Жълт коректор служи за прикриване на тъмни кръгове под очите.
 • Зелен коректор помага при зачервявания по кожата.
 • Розов коректор ще ви съдейства за изравняване на тена, ако имате бледа кожа, и също ще прикрие по-тъмни кръгове под очите.
 • Оранжев коректор скрива петна по кожата.
 • Коректор с телесен цвят - използва се по-скоро като основа за грим и служи за прикриване на дребни недостатъци.

Съвет: Когато избирате коректор с телесен цвят, винаги залагайте на един или два тона по-светъл, за да се слее по-добре с тена на кожата ви.

Как да нанесете коректора върху лицето:

 • Изберете дали искате да ползвате коректора като база под фон дьо тена или над него. Може да го ползвате и самостоятелно - тоест без други продукти върху него, ако искате да заложите на по-лек ежедневен грим.
 • Нанасяйте коректора под очите като дъга или обърнат триъгълник и след това разнесете по кожата.
 • Разнасянето става с помощта на пръсти или памучен тампон/ гъбичка.
 • След като сте ползвали коректор, не слагайте пудра.

Разлика между коректор и хайлайтър: първият продукт се използва за прикриване на несъвършенства по кожата, като изравнява тена, а вторият - озарява лицето и може да променя неговата форма, като привлича светлината под определен ъгъл.

16.10.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Грим съвети, когато ползвате коректор".

Още от "Грим"

Сексапилни устни

Сексапилни устни

Едва ли има жена, която поне веднъж не е пожелавала устните на Франческа Делера, Моника Белучи или Лив Тайлър.

Новогодишен грим

Новогодишен грим

Новогодишен грим, който няма да остане незабелязан. Новогодишният грим е шик, драматичен и излиза идеално на снимки, които непременно ви предстоят. Новогодишният грим е по-ярък, по-силен и по-блестящ от класическия грим.

Фон дьо тен за безупречен тен

Фон дьо тен за безупречен тен

С какъв фон дьо тен се постига безупречен тен на лицето? Висококачествен продукт, който прикрива всички несъвършенства, прави кожата гладка и сияйна, като междувременно я защитава. Как да изберем фон дьо тен?