Грим съвети, когато ползвате коректор

0 коментара0/5

Коректорът не е толкова често използван козметичен продукт, колкото пудрата или фон дьо тена, но предимствата му са безспорни. Вижте полезни грим съвети, когато пoлзвате коректор в ежедневната си визия.

Грим съвети, когато ползвате коректор
Грим съвети, когато ползвате коректор © iStockPhotos

Защо да ползвате коректор?

Много жени си задават този въпрос, тъй като сравняват продукта с ефекта, който има фон дьо тенът. Коректорът прави кожата по-гладка и сияйна, освен това я подхранва и хидратира. Използва се за прикриване на несъвършенства по кожата, които фон дьо тенът самостоятелно може и да не успее да "маскира".

>>> Съвети при избор на фон дьо тен

Например, може да разчитате на коректор, ако искате да скриете тъмни кръгове под очите, големи пори, петна по кожата, обриви, пъпки и други подобни кожни раздразнения. Някои го използват и като база, с помощта на която изравняват тена на кожата на лицето. Други - като подготовка за фон дьо тена, макар че коректорът може да се нанася както преди, така и след него.

Добави описание

Какъв коректор да изберете?

Първият грим коректор е пуснат в продажба в края на 30-те години на миналия век и се е предлагал само в една разновидност. Днес обаче на пазара е пълно с коректори, които имат различни функции и текстура, така че да са ви максимално полезни в зависимост от корекцията, която искате да нанесете.

Добави описание

Важно е преди да купите коректор, да вземете предвид какъв тип кожа имате.

 • Течен коректор - използва се за нормална или чувствителна кожа, има по-слабо покритие в сравнение с коректорите с друга текстура, използва се за прикриване на сенки под очите или бръчки.
 • Коректор стик - има по-плътна текстура и се използва предимно за нормална или суха кожа, отличава се с добра покривност.
 • Кремообразен коректор - препоръчва се за суха или комбинирана кожа, в никакъв случай не го използвайте при мазна кожа

Съвет: Ако имате склонна към омазняване кожа, заложете на коректор стик или на течен.

Добави описание

Друго, за което трябва да внимавате, е с каква функция купувате коректора. В зависимост от поставената му задача, коректорът изглежда по различен начин:

 • Коректор с лавандулов цвят се използва при жълтееща кожа.
 • Жълт коректор служи за прикриване на тъмни кръгове под очите.
 • Зелен коректор помага при зачервявания по кожата.
 • Розов коректор ще ви съдейства за изравняване на тена, ако имате бледа кожа, и също ще прикрие по-тъмни кръгове под очите.
 • Оранжев коректор скрива петна по кожата.
 • Коректор с телесен цвят - използва се по-скоро като основа за грим и служи за прикриване на дребни недостатъци.

Съвет: Когато избирате коректор с телесен цвят, винаги залагайте на един или два тона по-светъл, за да се слее по-добре с тена на кожата ви.

Как да нанесете коректора върху лицето:

 • Изберете дали искате да ползвате коректора като база под фон дьо тена или над него. Може да го ползвате и самостоятелно - тоест без други продукти върху него, ако искате да заложите на по-лек ежедневен грим.
 • Нанасяйте коректора под очите като дъга или обърнат триъгълник и след това разнесете по кожата.
 • Разнасянето става с помощта на пръсти или памучен тампон/ гъбичка.
 • След като сте ползвали коректор, не слагайте пудра.

Разлика между коректор и хайлайтър: първият продукт се използва за прикриване на несъвършенства по кожата, като изравнява тена, а вторият - озарява лицето и може да променя неговата форма, като привлича светлината под определен ъгъл.

16.10.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Грим съвети, когато ползвате коректор".

Още от "Грим"

Как да избереш перфектното червило за теб?

Как да избереш перфектното червило за теб?

Вместо да инвестирате в цял арсенал от гримове, понякога е достатъчно само да откриете подходящия цвят червило за вас. Как да изберете перфектното червило за вас и с какво трябва да се съобразявате - вижте нашите полезни съвети.

Основен грим

Основен грим

Преди нанасянето на грима трябва да подготвите кожата – да почистите и поставите пилинг-маска.

Съвети за по-траен грим

Съвети за по-траен грим

Коледни и новогодишни партита, събирания с роднини и приятели – все поводи, които изискват малко по-специално внимание към грима и визията ви. Вижте полезни съвети за по-траен грим.