6 грим грешки, които ни състаряват

0 коментара0/5

Използването на грим е нож с две остриета. Правилно нанесеният грим може да привлече всички погледи към вас. Неправилно поставеният грим обаче може да ви състари с години. Вижте кои са грим грешките, които ни състаряват.

6 грим грешки, които ни състаряват
 © istockphoto.com

Не нанасяте ружа правилно

Ружът помага да внесете цвят в лицето, прави визията по-свежа и контурира лицето. Нанасянето на руж ожаче е изкуство, което мнозина не владеят. Направете си експеримент и се огледайте наоколо. Масово дамите нанасят руж в твърде ярко розово или пък слагат прекалено много, заприличвайки повече на клоунски грим, отколкото на дискретно подчертаване на чертите. Често срещана грешка, която състарява е и ако ружът се сложи само в зоната, където са костите на скулите.

Вижте също:

Правила и съвети за нанасяне на руж >>>

Слагате прекалено много молив за устни

Отдавна отминаха годините, в които беше модерно устните да са очертани с дебела линия молив в контрастен цвят. Прекаляването с молива привлича погледните по неприятен начин към фините линии около устата и състарява. Ако искате да използвате молив за устни, изберете цвят, близък до този на червилото ви.

Носите твърде тъмно червило

Тъмните червила са смел избор за визията, но гримьорите препоръчват след  да се откажете от тях малко по малко. Кафявото, лилавото, марсалата и другите тъмни цветове състаряват. Заменете ги с нежни неутрални тонове с дискретен ненатрапчив блясък.

Вижте също:

Как да изберем перфектното червило? >>>

грим гафове

Носите твърде ярки цветове на очите

Често срещана грешка в ежедневния грим е нанасянето на твърде ярки сенки за очи или очна линия. Особено при дамите на средна възраст това грим решение добавя няколко години отгоре. Цветният грим е подходящ за парти визия, за да се съчетае с тоалета.

Вижте също:

Златни правила при слагането на сенки >>>

 

В ежедневието обаче изглежда не на място и състарява. Вместо това изберете светъл телесен нюанс и използвайте спирала на горните мигли за изразителен поглед.

Не забравяйте веждите

С годините веждите изтъняват и цвета на косъмчетата избледнява. Веждите са един от контурите на лицето и е важно да се погрижите за тях. Ще се изненадате колко ще ви подмлади нанасянето на молив за вежди, който да подчертае цвета им.

Използвате грешния фон дьо тен

Фон дьо тенът може да сътвори магия, но и напълно да развали визията ви. Неправилно избраният фон дьо тен както като цвят, така и като тип може да ви състари.

Вижте също:

Съвети при избор на фон дьо тен >>>

Най-честите фон дьо тен грешки >>>

От една страна ще има огромен контраст между лицето и шията и деколтето, която е още по-видима през лятото, когато дрехите са по-изрязани. От друга неправилният фон дьо тен за вашия тип кожа ще я направи или мазна, или твърде суха.

12.05.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 грим грешки, които ни състаряват".

Още от "Грим"

Червило според зодията

Червило според зодията

Всяка зодия носи определени черти на характера. Когато избирате червило, трябва да съобразявате цвета му не само с тена на кожата ви, но и с вашата персоналност, която понякога се влияе от зодиакалния ви знак. Вижте какво червило да изберете според зодията ви.

Празничен грим

Празничен грим

Празничният грим е малко по-силен, по-ярък и по-блестящ от обикновения. Обилният грим обаче не означава, че сте станали по-красиви. Празничният грим трябва да бъде хармоничен, а отделните цветове да са добре съгласувани.

Грим според формата на очите

Грим според формата на очите

Гримирането си е истинско изкуство. Подходящата козметика и правилните цветове могат да скрият някои недостатъци, да променят визуално човека, като му създадат съвсем друг имидж. Вижте полезни грим съвети според формата на очите.