Зухаир Мурад - любимият дизайнер на звездите

0 коментара0/5

Бляскави, перфектни, изпипани до последното камъче и бродерия! Това са роклите на ливанския дизайнер Зухаир Мурад. Затова не е изненада, че той е любимият дизайнер на звездите. Научете повече за дизайнера Зухаир Мурад.

Зухаир Мурад - любимият дизайнер на звездите
 © Gulliver/ Getty/ БГНЕС/ ЕРА

Кратка биография

Зухаир Мурад е роден на 15 юли 1971 г. в католическо семейство в Баалбек, Ливан. Първите спомени на дизайнера, свързани с рисуването са от ранна детска възраст, а първите си модни скици Зухаир Мурад започва да прави на 10-годишна възраст. Самият той признава:

„Не си спомням време, в което да съм бил без молив в ръка“

След като завършват гимназия в Ливан, Зухаир Мурад се мести в Париж, където продължава образованието си и се специализра в сферата на модата.

Години по-късно Зухаир Мурад разказва, че Ливан е неговото вдъхновениe - балансът между четирите сезона, хората, историята, нощния живот. Всеки един аспект от миналото и настоящето на Ливан го вдъхновяват да създава своите елегантни модели.

дизайнер зухаир мурад

фото: ZuhairMurad.com

Кариера

През 1997 г. Зухаир Мурад отваря първото си ателие в Бейрут, Ливан, за да може да откликне на нарастващото търсене на негови дрехи. Работи с подбрани клиенти с добри финансови възможности.

Няколко години по-късно, през 2001, прави първата си международна изява – на Седмицата на висшата мода в Париж. Съчетанието между класика, блясък, иновативност, елегантност и дискретен сексапил веднага привличат вниманието към ливанския дизайнер. Зухаир Мурад започва да си проправя път на международната модна сцена.

След това през 2005 Зухаир Мурад решава, че е време да направи и обикновена ежедневна колекция от типа Ready To Wear. Дори в нея обаче той запазва блясъка и елегантността в моделите, които създава.

Днес Зухаир Мурад има собствени магазини в различни точки по света – Париж, Лондон, Кувейт. Модната империя на дизайнера се е разраснала и се помещава в луксозна 11-етажна сграда в сърцето на Бейрут.

модна къща зухаир мурад

За него работят както талантливи млади дизайнери и шивачи, така и специалисти по бродерия и принтове. Всеки един детайл от колекциите на Зухаир Мурад се създават и изработват именно там.

Звездите обичат Зухаир Мурад

Заради съчетанието от класически силуети, елагантност и блясък, роклите на Зухаир Мурад са предпочитан избор за Червения килим. Няма звезда, която да остане незабелязана, носейки неговите творения. Сред най-големите почитатели на марката са Бионсе, Дженифър Лопес, Нина Добрев, Криси Тейгън, Джена Дюан Тейтъм, Изабел Гулар, Алесандра Амброзио и други.

Зухаир Мурад е безспорно най-предпочитаният дизайнер от Дженифър Лопес, която му се доверява както за Червения килим на големи събития, така и за сценичните изяви по време на свои концерти.

Любопитни факти за Зухаир Мурад

  • Казва, че ако не беше дизайнер, би бил художник
  • Неговите изкушения са виното и шоколадът
  • Най-добре си почива в къщата си в провинцията в Ливан
  • Любимото му място в САЩ е Лос Анджелис, защото обожава духа на града, както и нощния живот
  • Мечтата му е някой ден роклите му да са достъпни за всяка жена, която пожелае да ги облече, независимо от финансовото си положение, или това, в кой край на света живее

07.06.2017/ Радослава Михайлова

Още от "Дизайнери"

Салваторе Ферагамо – обувките правят модата

Салваторе Ферагамо – обувките правят модата

Салваторе Ферагамо е най-големият иноватор в царството на обувките. “Обущарят на звездите” има над 350 патента за обувни нововъведения. Салваторе Ферагамо отдавна не е сред нас, но марката Salvatore Ferragamo е сред лидерите в световната мода.

Миуча Прада – италианско съвършенство

Миуча Прада – италианско съвършенство

Миуча Прада поддържа стабилни позициите на модна къща Prada на модния връх. Внучката на основателя на компанията Марио Прада действа в изключително успешен тандем със съпруга си.

Фрида Джанини – нека бъде Gucci

Фрида Джанини – нека бъде Gucci

Коя е Фрида Джанини и какво е мястото й в модната индустрия? Творческият директор на Gucci обича да се връща към миналото и да пресъздава колекции с поглед към бъдещето.