Странностите на Карл Лагерфелд

0 коментара0/5

Карл Лагерфелд е сред най-странните хора в света на модата. Дизайнерът никога не пие горещи напитки, спи с дълга бяла риза и иска да се ожени за котката си. Вижте какви други странности има дизайнерът Карл Лагерфелд.

Странностите на Карл Лагерфелд
Странностите на Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд и социалните мрежи

За разлика от повечето знаменитости, Карл Лагерфелд "нямал време" за социални медии като Twitter и Facebook.

Това не пречи на главният дизайнер на Шанел да има четири Айфона. Въпреки това Карл но не е фен на новите джаджи и не смята скоро да се присъедини към обществото на социалните мрежи.

"Светът се изкриви от тези Айфони. Нямам време за това (социалните медии). Денят е толкова къс. Не ми е интересно да търся непознати приятели, вече имам достатъчно около себе си", казва дизайнерът пред едно модно списание.

Въпреки че Шанел има звезди последователи като Блейк Лайвли, Кийра Найтли и Алекса Чънг, модният дизайнер не възнамерява да живее като знаменитост.

"Писнало ми е от знаменитости. Да се върнем към непознатите красавици. Звездите и иконите преиграват", казва Лагерфелд.

Странните навици на Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд спи по точно 7 часа всеки ден - нито повече, нито по-малко.

"Къщата може да се разпадне около мен, но ако не съм си взел седемте часа сън, няма да се събудя", признава дизайнерът.

Има и друга странност около дневния режим на Лагерфелд. Дизайнерът спи с дълга до земята, бяла риза, изработена от специална материя - поплин. През XVII век царските семейства в Цетрална и Западна Европа са носели спално бельо само от този материал. Ризата е изработена специално за Карл Лагерфелд в Париж.

Карл Лагерфелд никога не пие горещи и топли напитки.

"Пия само диетична кола - от момента, в който се събудя, до мига, в който заспя. Понякога пия от газираната напитка дори когато спя", казва Карл Лагерфелд

Добави описание

Шупет Лагерфелд - най-известната котка

Едва ли има почитатели на модата, които не са чували за Шупет Лагерфелд - котката на "дизайнера на дизайнерите". Шупет има собствен Twitter профил, с повече от 33 000 последователи.

Освен това Шупет се храни само с определени видове храна - разбира се най-качествената. "Всеки път трябва да й се сервират 3-4 неща едновременно и тя да си избере какво й се яде", казва Лагерфелд. Освен това Шупет е почитателка на пазаруването - обича да си играе с торбите за пазар на луксозни марки и да се крие в тях.

Карл Лагерфелд наскоро обяви, че иска да сключи брак с котката си.

10.12.2013/ Розали

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Странностите на Карл Лагерфелд".

Още от "Дизайнери"

Сутиени за милиони от Victoria's Secret

Сутиени за милиони от Victoria's Secret

Всяка година гвоздеят на шоуто на световноизвестната марка за бельо Victoria's Secret е представянето на сутиен за милиони долари. Тази година говорим обаче не за един, а за цели два модела.

Класикът Карл Лагерфелд

Класикът Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд е институция в модата. Не защото е с впечатляващ трудов стаж като дизайнер, а защото изкуството му надживява поколенията без да остарява. По немски строг и изискан, “Кайзер Карл” знае как се пише модна история. 

Аликзандър Маккуин – английският бунтар

Аликзандър Маккуин – английският бунтар

Аликзандър Маккуин е ексцентричен и екстравангарден моден дизайнер. “Лошото момче на Великобритания”, както го наричат в модните среди, обича да нарушава традициите. Аликзандър Маккуин е бунтар с афинитет към скандала.