Фрида Джанини – нека бъде Gucci

0 коментара2/5

Коя е Фрида Джанини и какво е мястото й в модната индустрия? Творческият директор на Gucci обича да се връща към миналото и да пресъздава колекции с поглед към бъдещето.


Фрида Джанини

Коя е Фрида Джанини?
Фрида Джанини (Frida Gianini) е родена на 1 януари 1972 година в Рим, Италия. Баща й е архитект, майка й професор по история на изкуствата. Завършила е моден дизайн в модната академия в Рим. През 1997 година създава ready-to-wear колекциите на модна къща Fendi. След 3 сезона, започва да прави дизайна и на кожените изделия на марката. През 2002 година започва да създава чантите на Gucci. През 2004 година Tom Ford напуска компанията и Фрида Джанини решава да промени стила в дамските аксесоари.

Фрида ДжаниниВдъхновена от шала Gucci на Грейс Кели от 60-те, Фрида Джанини създава колекцията от цветни чанти Flora. Колекцията не е много добре приета от модните критици, но е първият голям успех за дизайнерката в Gucci и тя продължава да прави още аксесоари, включително балетни пантофки.

През 2006 година Фрида Джанини става творчески директор в Gucci. Поема и контрола върху рекламните кампании, за които ангажира Джеймс Франко и Клеър Дейнс. Обича да се връща към миналото и да пресъздава колекции с поглед към бъдещето.

Фрида Джанини във факти
  • Според "Уол Стрийт Джърнъл" Фрида Джанини е сред 50-те най-влиятелни жени на планетата.
  • Колекционира винилови плочи, има над 8000.
  • Фрида не обича светския живот, с изключение на някое благотворително парти. С мъжа си Джан Батиста Гуиди живеят в сграда от XVI век във Флоренция.
  • През юли 2008 съвместно с УНИЦЕФ и Риана пуска колекция чанти Tattoo Heart за подпомагане на фонда за децата в Африка.
Фрида Джанини

Фрида Джанини за модата и за себе си

"Напрежението създава вътрешно неспокойствие, но дава и адреналин. Въпреки всичко обаче си оставам реалистка. Няма да се самоубия, ако не постигна очакваните резултати. Вече отмина времето, когато получавах гастрит при всяка смяна на професионалните роли."

"Работя много, спя малко, ще видим докъде ще стигна."

„Сексапилът е в ДНК-то на Gucci, но може би аз го интерпретирам различно, бидейки жена и обличайки жените от моето поколение.“

"Трябва да се променяш всеки ден, когато се занимаваш с творческа работа. Винаги съм казвала, че в момента, в който се почувствам на върха на планината и не мога да направя повече, с мен е свършено. Затова винаги усещам земетресение под краката си. Винаги съм в огън."

„Жената Gucci се наслаждава на живота, успешна е в кариерата си и прави силно впечатление всеки път, когато се разхожда в стаята.“

„Невероятно е да ралотиш от една снимка в началото на колекцията до съчетаване на всичко от аксесоарите до дрехите.“

„През лятото косата ми е къдрава, взимам си китарата и свиря парчета на Робърт Плант или понякога след като съм изпила чаша вино пресъздавам Like A Virgin на Мадона – една от любимите ми песни. Такава мога да бъда само в много затворена, уютна обстановка. Това е единственият начин, по който релаксирам.“


Колекция Gucci есен/зима 2011-12

Фрида Джанини

Колекция Gucci пролет/лято 2012

Фрида Джанини

Снимки: БГНЕС

09.11.2011/Биляна Божилова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Фрида Джанини – нека бъде Gucci".

Още от "Дизайнери"

Анна Молинари – царицата на розите

Анна Молинари – царицата на розите

Анна Молинари е италианската дизайнерка, която създава прочутата модна марка Blumarine. “Царицата на розите”, както я нарича Франко Москино, свързва природата и модата по неповторим начин.

Майкъл Корс – практичност и лукс по американски

Майкъл Корс – практичност и лукс по американски

Майкъл Корс е американският дизайнер, който всички познаваме като съдия в хитовото риалити шоу „Project Runway“. Какъв е стилът на Майкъл Корс и какво е мястото му в модната индустрия?

Сутиени за милиони от Victoria's Secret

Сутиени за милиони от Victoria's Secret

Всяка година гвоздеят на шоуто на световноизвестната марка за бельо Victoria's Secret е представянето на сутиен за милиони долари. Тази година говорим обаче не за един, а за цели два модела.