Миуча Прада – италианско съвършенство

1 коментар0/5

Миуча Прада поддържа стабилни позициите на модна къща Prada на модния връх. Внучката на основателя на компанията Марио Прада действа в изключително успешен тандем със съпруга си.


миуча прада

Коя е Миуча Прада?
Миуча Прада (Miuccia Prada Bianchi) е родена на 10 май 1949 година в Милано, Италия. Внучка е на Марио Прада – основател на модна къща Prada през 1913 година в Милано.

Миуча Прада е доктор на политическите науки. В началото на 70-те създава чанти и раници от непромокаеми материали. Наследява модния бизнес от майка си през 1978 година. През 1985 година пуска първата си линия чанти от синтетични материали, а през 1989 година лансира първата си модна колекция облекла. През 1992 година е пусната на пазара младежката линия „Miu Miu“.

миуча прадаМиуча Прада е творчески директор в модната къща, а съпругът й Патрицио Бертели изпълнява функциите на главен мениджър. Той присъединява към компанията марките Jil Sander, Helmut Lang и Church & Co. Марките Fendi и Azzedine Alaia също за известно време са част от Prada, но впоследствие се разделят. През 1995 година Prada лансира и мъжка линия.  

Миуча Прада е носител на международната награда на Съвета на модните дизайнери в Америка (1993) и на приза „Дизайнер на годината“ (1995).

Ключовите думи в творчеството на модна къща Prada са: минимализъм, завършеност, изисканост, женственост, атрактивност и комфорт.

Миуча Прада за модата и за себе си

”Всичко, което хората правят, е свързано с политиката. Отношението към жените – уважително или не, е политически избор. Мисля, че винаги съм създавала дрехи за хора, които се уважават и изразяват себе си чрез дрехите. Не мисля, че ако се интересуваш от политика, трябва да се обличаш зле.”

”Обичам модата, но мисля, че тя трябва да си знае мястото, а не да управлява живота ни. Модата е прекрасна част от битието ни, но според мен, всичко трябва да се прави за удоволствие.”


“Аз вече не правя елегантни облекла, а тъкмо обратното. Изработвам грозни дрехи от грозни материали.”

миуча прада“Мисля, че създаването на облекло е много сложен процес, особено ако се интересуваш от мода и искаш да изразиш себе си чрез нея. Чанта или чифт обувки са добър начин да подчертаеш себе си стилистично, без да изпитваш стреса от цялостното обличане.”

"Време е да погледнем към бъдещето, без да отричаме миналото."

 

 

Колекция на Prada за есен/зима 2011-12


миуча прада

 

 

 

 

Колекция на Prada за пролет/лято 2012


миуча прада

Снимки: БГНЕС

12.10.2011/Биляна Божилова

 

 

1 коментарДобави коментар »

Мира

От Мира13.10.2011, 22:49 ч.

Страшна е ! И буквално, и преносно;) Обаче е една много успяла жена. Сигурно е изключително интелигентна и комбинативна.

Виж всички коментари за "Миуча Прада – италианско съвършенство".

Още от "Дизайнери"

Алберта Ферети – лекота, деликатност и изтънченост

Алберта Ферети – лекота, деликатност и изтънченост

Алберта Ферети издига в култ женствеността в най-чистите й форми. Моделите й излъчват лекота, деликатност и изтънченост. Алберта Ферети в модната индустрия.

Галена с пролетно-лятна колекция

Галена с пролетно-лятна колекция

След като в началото на годината Галена изненада почитателите си с ефектна и стилна модна колекция за тазгодишните абитуриенти, сега фолк певицата пусна на пазара и колекция пролет-лято 2014. Вижте новото от G Spot GALENA for BEYOND.

Чантите на Майкъл Корс – лукс и практичност

Чантите на Майкъл Корс – лукс в ежедневието

Чантите на Майкъл Корс са красиви, стилни и функционални. Всеки модел е направен с идеята да е максимално удобен в натовареното женско ежедневие. А луксозната нотка, типична за Майкъл Корс, се дължи на дизайна, изработката и качествените материали.