Натали Генова

1 коментар0/5

Дизайнерката Натали Генова завършва „Славистика“ в университет “Св.Климент Охридски” и е член на СБХ . Една от учредителите е на група Форум Българска Мода.


Дизайнер е на театрални костюми за Българска национална телевизия и софийските театри. През 1979 открива първия бутик в България - „ Натали“, а през 1995- галерия „Натали“.

Има над 20 самостоятелни изложби както у нас , така и в чужбина, и е участвала в над 120 ревюта със своите накити и тоалети.

Носителка е на “Златна игла” на Академията за мода ( 1998 г.) и на “Кристално яйце” ( 1997 г. ) на Форум българска мода.

Модната линия на Натали подчертава женския сексапил, водещи са бюстиетата, разголените рамене, подчертания бюст и стегнатата талия. Работи както с нежни пастелни цветове, така и със смели нюанси.

Една от най-изявените български дизайнери, сред деветте родни моделиери, които взимат участие в „Европейски ден на българската мода", който се излъчи по френския моден канал Фешън Ти Ви (FTV.com).От модните подиуми:Колекции:
Тоалет за бала или изискано парти от “НАТАЛИ”

Снимки: Булфото

1 коментарДобави коментар »

SUN

От SUN13.08.2007, 16:35 ч.

ТЯ Е СТРАХОТНА!

Виж всички коментари за " Натали Генова".

Още от "БГ дизайнери"

Жана Жекова

Жана Жекова

Жана Жекова е една от забележителните родни дизайнери. Дрехите, които създава впечатляват с уникалния си дизайн.

Евгения Живкова

Евгения Живкова

Евгения Живкова, внучка на Тодор Живков и дъщеря на Людмила Живкова, е родена на 7-ми ноември 1965 година.

Поля Миланова

Поля Миланова

Поля Миланова е дизайнер от 1991 година. От тогава тя твори под търговската марка „Maria-Anna Bella“, а от 1993 и под името „Mon Amour“.