Жана Жекова

3 коментара5/5

Жана Жекова е една от забележителните родни дизайнери. Дрехите, които създава впечатляват с уникалния си дизайн.Характерни за нейната конфекция са изчистения силует, подчертаната елегантност и стилна женственост. В модната линия на моделиерката се открояват предпочитанията и към корсета- носещ известна доза романтичен привкус, вечерните рокли с подчертан акцент върху деколтетата и гърбовете на тоалетите.

Жана Жекова е два пъти носител на наградата на Академията за мода 'Златната игла' - през 1996 и 1999 г. Обявена е за 'Дизайнер на годината' от Фестивала за висша и авангардна мода през 1990 и 1995 г.

През 1997г. получава награда от предаването '24 карата' за телевизионна мода.
Няколко години поред създава вечерните рокли за българските участнички в конкурса Мис Свят, а през 2001 г. е официален дизайнер на конкурса Мис България. Нейно дело са и вечерните тоалети на актрисите във филмовата продукция 'Хищна птица' на режисьора Боян Милушев с участието на Ричард Чембърлейн.
За контакти: София,
ул. "Ангел Кънчев" 18
Тел.: +359 2 971 3633
office@janajekova.com
www.janajekova.com


От модните подиуми:

Снимки: личен сайт на дизайнерката, Булфото

3 коментарaДобави коментар »

mistika

От mistika14.12.2007, 20:08 ч.

На бала си бях с неин тоалет-корсет и пола и се чувствах като богиня!!!невероятно красиви неща твори!поздравявам я!!!

Виж всички коментари за "Жана Жекова".

Още от "БГ дизайнери"

Галина Денчева

Галина Денчева

Галина Денчева е един от известните български дизайнери днес.

Нели Праматарова

Нели Праматарова

Известната Българска дизайнерка Нели Праматарова се отличава с изящен стил и уникалност в изработката на булчински облекла.

Ирина Флорин

Ирина Флорин

Ирина Флорин е родена в село Гиген в семейството на учителка и моряк. В жилите й тече смесена кръв, тъй като баща й е румънец.